Topic outline

  • Tervetuloa kurssille TU-C1021 Kestävä arvonluonti (aiemmin TU-C1020 Creating Value). Keväällä 2022 kurssi aloitetaan etäopetuksena. Muuten tapaamisten suhteen seurataan vallitsevaa tilannetta, ja tilanteen salliessa siirrytään lähiopetukseen. 

    Ensimmäisten viikkojen aikataulusta

    (Huom! Ensimmäisen viikon ohjelma on muuttunut aiemmin ilmoitetusta)

    Kurssi alkaa viikolla 2. Ensimmäinen viikko perustuu itsenäisesti opiskeltavalle materiaalille sekä harjoitukseen, jotka ovat saatavilla maanantaina 10.1.

    Kurssin ensimmäinen aikataulutettu tapaaminen on viikolla 3, keskiviikkona 19.1 klo 12.15. Luento-osuuden tallenne löytyy tämän sivun alalaidasta. Tälle viikolle on hyvä varata aikaa myös ryhmän omalle työskentelylle. Tämä ajoittuu loppuviikkoon.

    Viikosta 4 eteenpäin viikoittaiset tapaamiset tapahtuvat pääsääntöisesti ryhmittäin. Kullakin ryhmällä on oma viikottainen aikansa. Ryhmätapaamiset järjestetään keskiviikkoisin 12-16 ja torstaisin 9-12. Oman ryhmän tapaamisaika määrittyy ryhmäilmoittautumisen aikana tai sen jälkeen, ja siihen voi jossain määrin vaikuttaa omilla valinnoilla.

    Ryhmiin ilmoittautuminen aukeaa 14.1 klo 8 ja päättyy 17.1. klo 12

    MyCoursesissa ja Sisussa mahdollisesti näkyvillä olevat luentoajat ovat lähinnä lukujärjestyssuunnittelun käyttöön tehtyjä varauksia. Kurssin yhteiset tapaamiset noudattavat näitä aikoja (ke 12-14) niillä viikoilla, kun tapaamisia järjestetään, ja monet ryhmistä kokoontuvat myös näissä aikaväleissä.

    Onko kurssi minulle?

    Kurssi on kaikille avoin, tilan puitteissa. Kurssin on suunniteltu siten, että se toimii ensimmäisenä yritysprojektikurssina Tuotantotalouden pääaineessa sekä Aaltonaut-sivuaineessa. Kurssi sopii myös kaikille, joita kiinnostaa tuotelähtöinenliiketoiminnankehittäminen sekä yhteistyö yritysten tai muiden organisaatioiden kanssa. Kurssin esitietona on Tuotantotalous 1.  

    Kurssi on myös vaihtoehtoinen suoritustapa kurssille SCI-C1002 ”Käyttäjälähtöinen tuokekehitysprojekti”. Kurssien väliltä kannattaa valita sen suhteen, kumpi kiinnostaa enemmän: tuotekehitys vai liiketoimintakehitys. Ensimmäinen on lähempänä designia ja siinä työskennellään käyttäjien tarpeiden määrittämisen kanssa, ja jälkimmäinen on taas lähempänä yrittäjyyttä, ja siinä selvittely suuntautuu liiketoimintamahdollisuuksiin. 

    Jos epäilet, pidätkö kummastakaan, kannattanee valita Käyttäjälähtöinen tuotekehitys, ja tehdä se myöhemmässä vaiheessa opintoja. Haastavinta kummallakin kurssilla on muita kursseja laajemmat vapausasteet, ja Kestävä arvonluonti -kurssilla niitä on vielä Käyttäjälähtöistä enemmän.