Topic outline

  • General

    • Henkilökunta

      • Vastuuopettaja ja prosessiautomaatio labra 1: Seppo Sierla
      • Pääassistentti ja prosessiautomaatio labra 2: Harri Aaltonen
      • Viikkoharjoitusryhmien vetäjät: Lassi Tammenpää, Jesse Lukkarinen ja Leo Suojärvi
      • Kappaletavaralabra: Niko Karhula

      etunimi.sukunimi@aalto.fi

      Ilmoittautuminen, paikka & pakollinen läsnäolo ensimmäisellä harjoituskerralla

      Kurssilla ei ole luentoja eikä tenttiä. Kurssi tehdään kokonaan pienryhmätyönä. Viikkoharjoitusryhmiä on 6. Yhteen ja vain yhteen ryhmään tulee ilmoittautua Sisussa ennen kuin ilmoittautuminen sulkeutuu 12.9.

      H01 ma 14.15-16.00 (Lassi)

      H02 ke 10.15-12.00 (Lassi)

      H03 ke 14.15-16.00 (Leo)

      H04 pe 10.15-12.00 (Leo)

      H05 to 14.15-16.00 (Jesse)

      H06 pe 14.15-16.00 (Jesse)

      Ryhmät aloittavat viikolla 12-16.9. Läsnäolo ensimmäisellä kerralla on pakollista, koska silloin muodostetaan parit. Laita etukäteen mailia ryhmän vetäjälle ja Seppo Sierlalle jos et force majeur syystä (sairaus) pääse paikalle. Yksin tekeminen ei ole resurssien takia mahdollista.

      Paikkana on Maarintie 8, huone 3549 3. kerroksessa. Tule aulan lasiseinäisellä hissillä 3. kerrokseen. Kun tulet hissistä ulos, käänny oikealle ja mene lasiovesta sisään. 3549 on oikealla puolellasi.

    • Kurssin tehtävien suoritusjärjestys


    • Suorittaminen

      Kaikki tehtävät tehdään pareissa, paitsi labra tehtävät tehdään neljän hengen ryhmässä, eli kaksi paria samasta harjoitusryhmästä liittyy yhteen muodostaakseen labraryhmän.

      3549:ssä on päivystys viikkoharjoitusten aikana viikkoon 49 (5-9.12) asti, johon mennessä tehtävät pitää palauttaa. Tenttiviikolla 42 (17-21.10) ei ole päivystystä, mutta luokka on käytettävissä itsenäiseen työskentelyyn. Viikkoharjoitusten ulkopuolisina aikoina huone 3549 on käytettävissä itsenäiseen työskentelyyn.

      Kurssi koostuu joukosta tehtäviä, jotka on havainnollistettu yllä olevassa kuvassa. Nuolet ilmaisevat tehtävien suoritusjärjestyksen. Tehtävissä, joiden kohdalla lukee ”Teknistä tukea saatavilla”, ryhmän vetäjä mielellään antaa kysyttäessä tukea, kunhan tehtävänannon ohjeistusta on noudatettu. Tukea saa vain huoneessa 3549 siinä viikkoharjoitusryhmässä, johon olet ilmoittautunut. Tehtävänannot ja tehtäväkohtaiset materiaalit löytyy ”Tehtävät” sivulta.

      Tehtävänannoissa on kuvattu suorittaminen tarkemmin. Ellei muuta sanota, suorittaminen tapahtuu demoamalla kasvotusten harjoitusten vetäjän kanssa, joka myös antaa palautteen ja pisteyttää suorituksen välittömästi. Pakollista läsnäoloa on ensimmäisen viikon jälkeen sen verran että saa palautettua tehtävät. Kaikkien ryhmän jäsenten tulee olla paikalla palautuksissa, mutta tarvittaessa yksittäisistä poikkeuksista voidaan sopia. Tämän lisäksi labra tehtävissä on pakollinen läsnäolo. Opiskelijoiden vastuulla on hyvissä ajoin muodostaa labra ryhmät ja varata niihin ajat MyCoursesissa.

      Tehtävät tehdään Codesys ja Simulink ohjelmistoilla, jotka voi ladata ilmaiseksi omalle koneelle. Kurssihenkilökunta ei anna tukea mahdollisiin yhteensopivuus- ja versionhallintaongelmiin. Aikaisempina vuosina monet ovat onnistuneesti käyttäneet omaa konetta (kts 'Ohjeita Codesys ongelmatilanteisiin' pdf). Omalla läppärillä saa demota huoneessa 3549.

      Arvostelu

      Kurssilla ei ole tenttiä ja arvosana määräytyy suoritettujen tehtävien yhteenlasketun pistemäärän mukaan. Tämän lisäksi läpipääsy edellyttää että kaikista pakollisista tehtävistä pitää saada vähintään puolet pisteistä. Tehtävien yhteenlaskettu maksimipistemäärä on 189. Pakollisten tehtävien maksimipistemäärä on 114. Arvosanarajat menevät seuraavasti:

      170-189: 5

      150-169: 4

      130-149: 3

      110-129: 2

      90-109: 1

      Osasuoritusten voimassaolo

      Osasuoritukset eivät ole voimassa enää seuraavalla kurssikerralla – kurssi perustuu pienryhmäopetukseen ja olisi ongelmallista jos joku olisi jo suorittanut osan tehtävistä. Poikkeuksista voi neuvotella Seppo Sierlan kanssa, jos on hyvä syy kuten pitkäaikainen sairaus. Aikaisempien vuosien kokemusten perusteella voi sanoa että kaikki opetukseen aktiivisesti osallistuneet ovat päässeet läpi.