Topic outline

 • Miksi ajanhallintaa?

  Ajanhallinnan ja kalenterin käytön opettelu voi kuulostaa tylsältä ja puuduttavalta, ja monesti se laitetaan samaan sarjaan oman arjen budjetin teon kanssa. Miksi käyttää aikaa sellaisen opetteluun? Kuulostaako tutulta: "Osaanhan minä suunnitella, mutta ongelmani on aikaansaaminen!", "Suunnittelen kyllä, mutta aika ei riitä kaikkeen mitä pitäisi tehdä!" Tässä osiossa pureudutaankin ajanhallinnan avulla noihin kahteen yleiseen ongelmaan: liikaa tekemistä tai vaikeuksia saada aikaan.

  Ajanhallinta ei ole vain velvollisuuksien hoitoa, vaan sen kautta sinulle tulee näkyväksi se, mihin aikasi oikeasti menee ja miksi. Taustalla on tärkeä, ehkäpä ihmisyyden tärkein kysymys: mihin aikasi käytät tällä pallolla kun elämä on rajallista? Kalenteri kertoo paljon siitä, mihin aikasi todellisuudessa menee. Vastaako kalenterin sisältö sitä, mitä arvostat ja mikä on sinulle tärkeää? Viekö se kohti jotain sinulle merkityksellistä? Jos ei, minkä pitäisi muuttua?

  Tämän osion aikana

  • tarkastelet omaa ajankäyttöäsi osana itsesi johtamisen taitoja
  • opettelt ajankäytön suunnittelua ja aikataulussa pysymistä
  • opit uusia taitoja ja kertaat jo osaamaasi

  Pelkästään ajanhallinnasta lukeminen ilman tekoja on sama kuin pänttäisit ravinto-opasta muuttamatta mitään ruokavaliossasi tai juttelisit personal trainerin kanssa säännöllisesti koskaan menemättä varsinaisesti toteuttamaan saamiasi ohjeita salille!

  Miten osio suoritetaan?

  Tehtävä alkaa II periodin alkaessa. Saat sähköpostiisi maanantaina 17.10. ohjeet ennakkotehtävän tekemisestä. Ennakkotehtävä tehdään ennen opintopsykologi Mikko Inkisen pitämää luentoa tiistaina 25.10. Luennolla saat tarkemmat ohjeet seurantajaksolle. Jakson ajan saat ohjeet seuraavista tehtävistä viikoittain sähköpostiisi. Jakso kestää yhteensä kuusi viikkoa, jonka aikana tällä sivulla näkyy kulloinkin ajankohtaiset tehtävät ja ohjeet.

  Seurantajakson päätyttyä maanantaina 28.11. tällä sivulla avataan kaikki tehtävät näkyviin, joten niihin voi palata myöhemminkin. Jakson jälkeen kirjoitetaan vielä reflektio, jonka määräaika on maanantai 5.12.


 • Valinnaisia tehtäviä valitaan yksi. Tarjolla on neljä tehtävää:

  1. Akateemiset opiskelutaidot
  2. Lukutehtävä: Superopiskelija
  3. Uratavoitteet ja -suunnitelmat
  4. Stressless


  Kolme ensimmäistä tehtävää ovat itsenäisesti suoritettavia. Neljänteen tehtävään liittyy orientoiva ennakkopalautus sekä varsinainen tehtävä, joka koostuu työpajatyöskentelystä ja reflektiopalautuksesta.

  • Hyväksytty suoritus edellyttää tehtävään liittyvien kaikkien palautusten tekemistä sekä mahdolliseen lähiopetukseen osallistumista.
  • Palautuksia lukevat Tuula ja Piia, kolmannen ja neljännen tehtävän kohdalla myös ura- tai opintopsykologi.
  • Reflektiopalautuksista tai vastaavista lopputehtävistä annetaan joko kaikille tehtävän valinneille opiskelijoille yhteistä palautetta tai jokaiselle erikseen henkilökohtaista palautetta. Jokaisesta tehtävästä myös kerätään palautetta tehtävän päätyttyä - kerrothan, mitä pidit tehtävästä!


  Tutustu alla oleviin tehtävien kuvauksiin ja valitse sen jälkeen yksi sinua kiinnostava tehtävä kohdassa Valinnaisen tehtävän valinta. Huomaathan, että neljännessä tehtävässä on rajattu osallistujamäärä. Kun olet tallentanut valintasi, valitsemasi tehtävän kohdalle tulee näkyviin ajankohta, jolloin saat lisätietoa tehtävästä. Materiaali ja palaukset kuhunkin tehtävään liittyen julkaistaan tällä sivulla kunkin tehtävän alla tehtävän käynnistyessä. Tehtävään liittyvistä tarkemmista ohjeista viestitään MyCoursesin uutistoiminnon avulla, joten ethän estä viestin ohjautumista aalto-sähköpostiisi.

 • Tältä sivulta löydät kurssin aikana julkaistun kaikille yhteisen materiaalin. Huomaa, että valinnaisiin tehtäviin liittyvä materiaali lisätään osioon Valitse yksi valinnainen tehtävä jokaisen tehtävän yhteyteen.

 • Kurssin hyväksytysti suorittaneet löytyvät tiedostosta Hyväksytyt kurssisuoritukset.

  Jos opiskelijanumeroasi ei ole hyväksyttyjen suoritusten listassa, voit tarkistaa tiedostosta Puuttuvat osasuoritukset, mitä sinulta puuttuu. Kurssin saa suoritettua palauttamalla korvaavan rästitehtävän (tai korvaavat tehtävät). Ohjeet löydät alla olevalta sivulta Rästiohjeet. Jos haluat, että kurssisuoritus kirjataan lukuvuodelle 2022-2023, palauta rästitehtävä viimeistään ke 31.5.2023 Piialle (piia.ylitalo@aalto.fi). Kirjoita viestin otsikkoon tai viestikenttään kurssin koodi ja/tai nimi. Määräajan jälkeen tulleisiin palautuksiin palataan mahdollisesti vasta seuraavana lukuvuonna.

  Jos sinulla on kysyttävää kurssin suorituksista, ota yhteyttä Piian.