Topic outline

  • Florence Kelley: Chicago Wage Maps, 1895. (edited)

    Kaupunkiluennot kurssin ARK-C5002 (https://mycourses.aalto.fi/course/view.php?id=31783#section-0) yhteydessä on mahdollista suorittaa 3 opintopisteen lisätehtävä. Työ on kirjallinen tutkielma ajankohtaisesta aiheesta. Alla tehtävänanto.

    Työ on suositeltavaa suorittaa 2022 syksyn I periodin aikana, mutta tutkielma on mahdollista suorittaa milloin tahansa ennen seuraavan vuoden syksyä - jos tutkielman suorittaa omassa aikataulussaa, palautuksesta on keskusteltava suoraan kurssin järjestäjän kanssa (Tommy Lindgren).

    Työ pitää palauttaa viimeistään 16.10.2022 ennen kello 23:59 alla olevaan kansioon.
    Palauta tekstisi .pdf, .doc, .txt tai vastaavassa tiedostomuodossa.
    Työ arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty.

    Tehtävänanto - 2022 Syksy

    Tutustu ajankohtaiseen kaupunkiin liittyvään ilmiöön tai asiaan - valitse aiheesi oheisesta listasta. Etsi aiheesta tietoa käyttämällä kirjastoja, kuten ARTSin, Arkkitehtuurin laitoksen, ja Arkkitehtuurimuseon kirjastoja, sekä nettilähteitä.  
    Kirjoita aiheesta tutkielma, jossa käsittelet aihetta käyttämällä löytämääsi lähdekirjallisuutta, sekä ajankohtaista lehdissä ja muissa medioissa käytyä keskustelua - muodosta aiheesta perusteltu päätelmä työsi kautta. Tutkielmassa tulee käyttää hyväksyttyä ja johdonmukaista viittaustekniikkaa, esim. APA (American Psychological Association) http://www.bibme.org/citation-guide/apa

    Essee ohje ja Tieteellisen kirjoittamisen arviointimatriisi

    Käytä työskentelyssä apuna Essee ohjetta (ohjetta sovelletaan, ohjeen 'itsearviointi' on hyvä tehdä, mutta sitä ei vaadita osana palautusta) - arvioi työsi laatua käyttämällä hyväksi kandidaatin työtä varten laadittua Tieteellisen kirjoittamisen arviointimatriisia, hyväksytty työ on matriisissa arvosanaltaan 3 tai korkeampi. Pohdi lähteiden sopivuutta käyttäen hyväksi lähteiden arviointi -ohjetta.

    Laajuus

    Työn laajuus: min. 18 000 merkkiä (välilyönnit mukaan lukien) + lähdeluettelo. Lähdeluettelon lisäksi ainakin viidestä lähteestä tulee esittää myös täytetty Lähteiden arviointi - taulukko.


    Aiheet - valitse tutkielmasi aihe näistä teemoista tai ehdota kurssin ohjaajalle (Lindgren) omaa aihetta

    Kasvava kaupunki - kasvavat kaupunkiseudut pyrkivät ohjaamaan kasvuaan eri tavoin - pohdi Helsingin kaupungin periaatteita (tutustumalla esim. viimeisimpään yleiskaavaan) ja pohdi, millaisia seurauksia näillä erilaisilla kasvun ohjaamisen tavoilla on, ja olisiko jokin erityisen suositeltava?
    Tampereen raitiotie - tutustu Tampereelle toteutettuun 'ratikkaan' - miten se liittyy Tampereen kaupunkirakenteeseen, ja pohdi, tuleeko se vaikuttamaan kaupungin kasvuun tulevaisuudessa.
    Kaupunkivihreä ja uudet alueet - vihreän ympäristön merkitys on kiistaton. Urbaaneilla uusilla asuinalueilla Jätkäsaaressa, Kalasatamassa, sekä Kruunuvuorenrannassa on erityypisiä tapoja tuoda kaupunkivuhreää osaksi ympäristöä. Tutustu ja esittele näitä tapoja, ja pohdi eroja alueiden suunnitelmissa.
    Väliaikainen kaupunki - erilaiset tapahtumat ja väliaikaiset ratkaisut ovat yhä näkyvämpi osa kaupunkiympäristöjämme. Pohdi väliaikaisuuden ja pysyvyyden suhdetta kaupungissa esimerkkien avulla. Voit valita esimerkit haluamistasi kaupungeista.