Topic outline

 • Yleistä

  • EMMAN KÄYNTIIN LIITTYVÄ TEHTÄVÄ:

   Mitä ajatuksia Chimeras -näyttely sinussa herätti? Kerro vähintään parin kappaleen kommentointina. Lue, jokin alla olevista artikkeleista, jotka ovat myös teorialistassa otsikolla ”valitse vähintään yksi, johon perehdyt”. Kerro ajatuksistasi muunlajisten osallisuudesta nykytaiteessa. Voit hyödyntää myös TEKNOLOGIA ja MATERIA -teemaisen kerran luentoa ja keskusteluja. Suositeltu kokonaispituus noin 1-3 sivua.

   Liitä pohdintasi osaksi kirjallista loppureflektiota, mutta tee osio ihmeessä mahdollisimman pian!

    Suvi Vepsä: Minä olen moneus, Mikrobiaalisia kohtaamisia nykytaiteen kontekstissa Tahiti 3/2022

   Minä olen moneus - pdf (journal.fi)

    Jenni Vauhkonen: Ihmetyksen, empatian ja eläytymisen liikkeitä. Kohtaamisia kasvitaiteen kanssa.

   Tahiti 3/2022

   https://tahiti.journal.fi/article/view/119982/74819

    Kristiina Ljokkoi: Solmuissa, suhteissa ja kerrostumissa – ei-inhimillisistä toimijuuksista Helsinki-biennaalin 2021 teoksissa

   Tahiti 3/2022

   Solmuissa, suhteissa, kerrostumissa - pdf (journal.fi)


  • TEKNOLOGIA ja MATERIA -kerran  22.9. ”ennakkotehtävä”

    Valmista, valitse, kerää, huomaa – OTA MUKAAN jotakin materiaalia, jota käytämme yhteisen taideteoksen toteuttamiseen. Koko vähintään noin 0,5 dl. Materiaali voi olla orgaanista tai epäorgaanista, käytössäsi olevaa (saat sen halutessasi myös takaisin, pyrimme olemaan vahingoittamatta materiaaleja, etenkin jos niin haluat), tätä tilannetta varten tuotettua tai kierrätettyä. Materiaalisi voi olla myös jotain sellaista ”kiinnitysmateriaalia”, joka ei käytössä vahingoita muiden materiaaleja. Jos materiaalisi on sellaista, että sitä työstäessä saattaa tarvita saksia, puukkoa tms. – ilmoita etukäteen Pirittalle tai ota oma työstöväline mukaan.

    

   Minun materiaalini / kontribuutioni on valmiin teoksen 3D-skannauksen ja lisätyn todellisuuden videoiden tekniikan mahdollistaminen, tulen muuten tyhjin käsin.

    

   (Äänestämme seuraavista teoksen nimistä, jota lähdemme toteuttamaan: Rakkaudesta lajiin, Jos en olisi ihminen, Meitä muita, teidän ehdotuksistanne)


  • Hei, 

   muistattehan, että huomenna tuo jokainen jotain materiaalia mukanaan. "Tehtävänanto" materiaalin suhteen on "yleistä" osiossa aiemmin. Huomenna aloitetaan myös teosprojektin suunnittelu. Siitä on tehtävänanto "kurssin suorittaminen" -osiossa. Käymme tehtävänantoa huomenna yhdessä läpi ja aloitamme työskentelyn iltapäivän viimeisenä osiona. 

   Teosprojektin voi tehdä yksin tai ryhmässä. Mikäli haluat kertoa minulle yksityisesti toiveestasi esim. ryhmätyöskentelyyn (etkä ole varma, kenen kanssa tekisit), voit laittaa s-postilla viestiä. 

   Teemme yhteisesti myös kokeilevan yhteisöteoksen eli materiaaliveistoksen, joten jos sen parissa työskentelyn suhteen on jotain, jota toivoisit minun huomioivan, laitathan s-postia (esim. mahdollisuus siihen, että joku tuo jotain voimakkaasti yliherkkyyttä aiheuttavaa materiaalia, et katso voivasi työskennellä koko ison ryhmän kesken tms.)


   Huomenna nähdään! 

   T: Piritta