Topic outline

  • Tervetuloa Maisema-arkkitehtuurin perusteet 1A -kurssille!

    Aikataulu

    Kurssi järjestetään lähiopetuksena tiistaisin klo 9.15-12 ja 13.15–16 sekä torstaisin klo 9.15–12. Kurssin lähiopetus alkaa ti 31.10. klo 9:15 salissa Y405 (Otakaari 1). Kurssilla on ennakkotehtävä, joka tulee palauttaa pe 27.10. klo 18 mennessä MyCourses-tehtäväosion alle. Linkki tehtävänantoon

    Opettajat

    Vastuuopettaja Riikka Äärelä, muut opettajat Varpu Mikola, Annaleena Puska, Niko Santanen ja Alex Salminen

    Osaamistavoitteet

    Kurssin suoritettuaan opiskelija tunnistaa ja osaa nimetä maiseman perustekijät ja sen prosessit sekä hahmottaa maiseman fyysisinä rakenteina, arkkitehtuurina ja kulttuuri-ilmiönä. Opiskelija tutustuu maisemasuunnittelun menetelmiin ja osaa tulkita maisemaa kuvallisesti ja sanallisesti. Opiskelijalla herää kiinnostus maisema-arkkitehtuuriin oppi- ja ammattialana.

    Asiasisältö
    Kurssilla laaditaan maiseman perusselvitys itselle tutusta kohdealueesta.

    Yleiskuva maisema-arkkitehtuurista alana. Maisemasuunnittelun perusteet, käsitteistö, menetelmät ja tiedonhaku. Maiseman perustekijät; luontoperusta ja maiseman ekologiset, tilalliset ja kokemukselliset osatekijät. Maiseman kestävän käytön perusteet.

    Suorittaminen
    Kurssi arvioidaan hyväksytty / hylätty. Kurssin työmäärä jakautuu seuraavasti: 70 h yhteistä opetusta, 92 h itsenäistä työskentelyä.

    Hyväksytty kurssisuoritus (6 op) edellyttää:
    • Kaikki harjoitustyön osatehtävät suoritettu kurssin loppuun mennessä
    • Osallistuminen kurssin välinäyttöön ja loppukeskusteluun (pakollista)
    • Osallistuminen harjoitustyön ohjaukseen vähintään 3 kertaa kurssin aikana
    Kannustan kaikkia palauttamaan työn aikataulun mukaan. Mikäli kurssipalautukselle tulee ylittämätön aikataulueste, kurssin jälkipalautuspäivät ovat 12.1.2024 ja 9.2.2024. Näihin mennessä palautetuista töistä saa kurssimerkinnän alkuvuodesta. Muussa tapauksessa kurssin suoritus siirtyy vuoden päähän kurssin seuraavan toteutuksen yhteyteen. Ole jälkipalautuksesta yhteydessä vastuuopettajaan eli Riikkaan!