Topic outline

  • Matematiikan tentteihin liittyvä tiedotus on keskitetty sivulle

    http://math.aalto.fi/exams

    Tältä sivulta löytyy myös tietoja erityisjärjestelyjen (henkilökohtainen lisäaika jms.) vaatimista toimenpiteistä.

    Opintojakson voi suorittaa osallistumalla luentokurssille ja kurssitenttiin tai pelkällä tentillä. Luentokurssin arvostelussa 40 % pisteistä tulee laskuharjoituksista ja 60 % kurssitentistä. Tentissä arvosana määräytyy vain koepisteiden perusteella. Tentteihin ilmoittaudutaan aina erikseen Sisussa, mutta kurssille (eli laskuharjoitusryhmään) ilmoittautuminen sisältää myös kurssitentti-ilmoittautumisen.

    Luennoitsija on Pekka Alestalo, pekka.alestalo@aalto.fi, huone M227.

    Pääassistenttina toimii Kai Hippi, kai.hippi@aalto.fi, huone M241.


    Tutkimustiedon keräysilmoitus

    Tämän kurssin verkko-opetukseen liittyvää interaktiodataa kerätään tutkimustarkoitukseen. Tavoitteena on validoida tehtävien vaikuttavuutta. Dataa verrataan kurssin suorittamisen yhteydessä kertyviin suorituspisteisiin ja mahdollisesti muilta vastaavalla ilmoituksella varustetuilta kursseilta saatuun dataan.

    Tiedon turvallinen hallinta ja anonymisointi toteutetaan yleisten hyvien käytäntöjen mukaan. Kerätty tieto ei sisällä mitään mitä ei normaalistikin MyCoursesin käytön yhteydessä tallentuisi, sitä vain tarkastellaan nyt tarkemmin. Tietosuojaseloste, joka kuvaa asiaa tarkemmin, löytyy täältä. Jos haluat lisää tietoa tutkimuksen luonteesta, ota yhteyttä tiedon kerääjään: Matti.Harjula@aalto.fi


    • Tässä alustavat arvosanat. Opiskelijanumeron jälkeinen sarake (as) on kahdella eri tavalla lasketuista arvosanoista (as tnt = arvosana tentillä, as krs = arvosana kurssilla) parempi. Laskareiden "laskennallinen maksimi" on 101 (kaikki tavalliset = 88 + puolet luentotehtävistä = 13), joka on skaalattu kertoimella 40/101 muotoon "max = 40". Kokeen viiden parhaan tehtävän pisteet on skaalattu kertoimella 2 muotoon "max = 60". Nämä on laskettu yhteen (ja lisätty palautepiste), jolloin saadaan kurssin kokonaispistemäärä "max = 100+1".

      Arvosanarajat kurssin kautta:

      29: 1
      44: 2
      59: 3
      73: 4
      89: 5

      Arvosanarajat pelkällä tentillä (palautepiste vaikuttaa vain kurssilla):

      12: 1
      15: 2
      20: 3
      25: 4
      30: 5

      Arvosteluun voi tutustua huoneessa M227 ma 20.11. klo 13-14, tai muulloinkin sopimuksen mukaan (pekka.alestalo@aalto.fi tai aina kun olen paikalla), mutta tulokset lähetetään opintorekisteriin maanantain jälkeen. (Arvostelusta voi toki kysyä myöhemminkin.)


    • Tentin 19.10.2023 pisteet. Arvosanat pyritään julkaisemaan ke 15.11.

    • Lyhyet ratkaisut/vastaukset Maplella.

    • Lyhyet ratkaisut/vastaukset Maplella.

    • Ratkaisut/vastaukset lyhyesti Maplella