Topic outline

 • Etusivu

         -

  HUOM! MyCo-sivua päivitetään vielä elokuussa. Merkityt aikataulu- ja salitiedot ovat kuitenkin jo oikeat.

  Tervetuloa kurssille ja opiskelemaan Otaniemeen!

  Osaamistavoitteet
  Johdatus opiskeluun -kurssi antaa valmiudet yliopisto-opintojen käynnistymiselle ja sujuvalle etenemiselle. Tavoitteena on, että osaat tehdä opiskelua koskevia valintoja (esim. sivuaine, vaihto-opinnot), osaat laatia henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) ja aikatauluttaa omia opintojasi viikko- ja lukukausitasolla, tunnistat omat tapansi oppia, ymmärrät omaan hyvinvointiinsi vaikuttavia asioita, osaat käyttää opinnoissa olennaisia Aalto-yliopiston tietojärjestelmiä ja palveluita sekä tunnet pääaineesi oppimisympäristön.

  Työskentelytavat
  Osallistuminen tapaamisiin (neljä tapaamista syksyllä ja kaksi keväällä) sekä orientaatioviikolle.
  Tehtävät: Code of conduct -verkkokurssi, ajanhallinnan tehtävä ja sivuainetehtävä. Kurssin lopuksi keräämme palautetta kurssista ja siitä miten ensimmäinen opiskeluvuoden opinnot ovat sujuneet.


  Poikkeustapauksissa esim. olet poissa kevään 2025 tai olet suorittanut jo aiemmin vastaavia kursseja, katso kurssin vaihtoehtoinen suoritustapa.

  Opintojen ohjaus
  Jos sinulla on kysyttävää opintojen suunnitteluun liittyen laita viestiä Tiinalle (TUO), Susannalle (TePsy ja INF), Suville (TFM) tai Paulalle (TIK), kts. yhteystiedot tai voit varata henkilökohtaisen tapaamisajan My Studiesin kautta (mystudies.aalto.fi). 

  Mikäli sinulla on kysyttävää Johdatus opiskeluun -kurssiin liittyen, lähetä viestiä kurssin sähköpostiin sci-a0001@aalto.fi. Emme vastaa MyCoursesin kautta lähetettyihin viesteihin.

  Opiskelutaitoihin, motivaatioon, oman ajankäytön suunnitteluun ja jaksamiseen liittyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä opintopsykologeihin. Lähetä ajanvarauspyyntö osoitteeseen opintopsykologi@aalto.fi. Lisätietoa opintopsykologien palveluista.

   Kurssin osasuoritusten aikataulu

    • Code of conduct -verkkokurssin tekeminen DL 3.9.2024
    • Ajanhallinnan harjoitus, DL 24.10.2024
    • Sivuainetehtävän tekeminen, DL 31.3.2025
   • Kurssimerkintä (hyväksytty/hylätty) ja 1 op kesäkuussa 2025
   • Liikettä opiskelupäivään, näin vähennät istumisen haittoja!