CHEM3048.kand - Kandidaatintyö ja seminaari, Opinnäytetyö alemmassa korkeakoulututkinnossa CHEM3048.kand, 15.9.2021-17.12.2021
This course space end date is set to 17.12.2021 Search Courses: CHEM3048.kand
3. Tiedonlähteisiin tutustuminen
Suunnitelmallinen ja systemaattinen tiedonhankinta edellyttää käytössä olevien tiedonlähteiden tuntemista. Tieteellistä tietoa julkaistaan monissa eri muodoissa, kuten kirjoina, tieteellisinä kausijulkaisuina, konferenssijulkaisuina ja opinnäytetöinä. Vain yhden tietokannan käyttäminen ei läheskään aina ole riittävä tarvittavan tiedon löytymiseen, vaan tietoa on etsittävä useammasta eri lähteestä.
Aalto-yliopiston opiskelijoiden käytettävissä on monimuotoista elektronista aineistoa, kuten e-lehtiä, e-kirjoja, tietokantoja, hakuteoksia ja kirjastoluetteloita. Pääset niihin esimerkiksi Aalto-Primo-tiedonhakuportaalin kautta. Myös Aalto-yliopiston Tiedonhakijan oppaat ohjaavat sinua eri tieteenalojen tiedonlähteille. Tutustu oman alasi oppaaseen.
Myös tieteellisen tiedon hakemiseen erikoistunutta Google Scholar -hakukonetta käyttäessäsi pääset suoraan Aalto-yliopiston aineistoihin. Aalto-yliopiston alueella, tai sen verkkoon liitetyllä koneella, Google Scholarin hakutuloksista on suora yhteys elektroniseen kokotekstiin, mikäli se on saatavissa. Tällöin hakutuloksissa on linkki Viewlt@Aalto. Asetusten kirjastolinkkeihin kannattaa lisätä 'Aalto University', jos käytät konetta, joka ei ole kytketty yliopiston verkkoon.
3.1. Tee testihakuja Google Scholar -hakukoneella. Jos teet tehtävää kampusalueen ulkopuolelta, esimerkiksi omalta kotikoneeltasi, aseta Scholarin asetukset (engl. Scholar Settings) siten, että ne hyödyntävät Aalto-yliopiston oppimiskeskuksen Viewlt@Aalto-linkitystä.
Tee testihaku ja etsi tulosjoukostasi kaksi viitettä, joiden perässä on linkki "Viewlt@Aalto". Linkki vie Aalto-Primoon, josta näet, mistä Oppimiskeskuksen hankkimasta tietokannasta kyseinen kokoteksti löytyy.
Kirjoita tehtävän vastaukseksi kahden löytämäsi artikkelin nimet, lehtien nimet, joissa nämä artikkelit on julkaistu sekä tietokantojen nimet, joista nämä lehdet ovat sähköisessä muodossa saatavilla.
Esimerkkivastaus: Using encryption for authentication in large networks of computers, Communications of the ACM, ACM Digital Library.
3.2. Tutustu oman alasi Tiedonhakijan oppaaseen ja testaa 2-5 itsellesi hyödyllistä tietokantaa (Artikkelit ja tietokannat -välilehdeltä). Perustele valintasi. Lisätietoa aineistoista löydät 'lue lisää' -linkkien alta.
Esimerkkivastaus: Emerald journals (Emerald) -aineisto. Aineisto sisältää yli 110 kokotekstilehteä, joista osa käsittelee johtamisen ja taloustieteiden aloja.