4. Kuva-aineistoja aiheittain

Laajojen useiden maiden kulttuuriperintöä yhteen kokoavien tietokantojen lisäksi tälle sivulle on koottu joitakin kuva- ja erityisaineistoja aiheittain. Etäyhteyksin käytettävien aineistojen käyttö onnistuu Aalto-käyttäjätunnuksella kirjautuen (lisätietoja e-aineistojen käytöstä).

Muotoilu, trendit ja materiaalit
Material ConneXion  

Material ConneXion -tietokanta sisältää tuhansien uusien materiaalien ja prosessien kuvat ja kuvailutiedot. Tietokannasta löytyvät myös materiaalien valmistajien yhteystiedot. HUOM! Aineiston etäkäyttöön suositellaan VPN-etäyhteyttä.

WGSN - muodin ja vaatetuksen trendit  

WGSN on muodin ja vaatetuksen ajankohtais- ja trenditietopankki. Lisäksi se sisältää tietoa CAD-suunnittelusta, trendianalyyseja, tietoa muodista- ja muotisuunnittelusta.

WGSN - lifestyle ja sisustus  
WGSN Lifestyle & Interiors on elämäntapaan ja sisustukseen liittyvä trenditietopankki. Ajankohtaiskatsaukset on laadittu paristakymmenestä eri tuoteryhmästä. WGSN sisältää mm. messukatsauksia sekä värien ja kuosien trendiennusteita.

Artfilms  
Streamaus-palvelu, jossa n. 5000 videota ja elokuvaa aloilta teatteri, tanssi, nykytaide, elokuvataide, media, televisio, muotoilu, viestintä, kulttuuri, kasvatus jne.

Promostyl
Oppimiskeskusen VRC-palvelussa voit tutustua muodin, muotoilun, sisustuksen ja pakkaussuunnittelun Promostyl- trendikirjasarjaan 1980-luvulta lähtien. Sarja sisältää runsaasti tietoa kausien tyyleistä, väreistä ja materiaaleista. Mukana on myös materiaali- ja kangasnäytteitä.

Vogue Archive  
Amerikan Vogue- lehden kaikki vuosikerrat haettavissa ja selailtavissa vuodesta 1892 lähtien korkearesoluutioisin kuvin ja yksityiskohtaisin kuvailutiedoin. Voit hakea mm. tiettyä vaatetyyppiä, suunnittelijaa tai merkkiä.


Arkkitehtuuri ja ympäristö
RIBApix
Palvelu tarjoaa pääsyn Royal Institute of British Architectsin kuvakokoelmiin. Sisältää arkkitehtuuriaiheisia aineistoja, kuin myös sisustusarkkitehtuuriin, maisema-arkkitehtuuriin, topografiaan, yhdyskuntasuunnitteluun, rakentamiseen ja muotoiluun liittyviä aineistoja.

Aalto-yliopiston ja sen edeltäjän Teknillisen korkeakoulun arkkitehtuurin opetuksessa mittauspiirustusten laatiminen kuului pakollisena osana arkkitehtiopintoihin vuodesta 1907 lähtien. Mittauspiirustuksia laadittiin esimerkiksi Suomen keskiaikaisista kirkoista, myöhemmin on keskitytty mm. puukaupunkien rakennusperintöön, kartanoarkkitehtuuriin ja talonpoikaisrakentamiseen.

Arkkitehtuurin laitoksen opetusaineistot
Opetusdiakokoelman aihe-alueet käsittelevät arkkitehtuurin historian eri osa-alueita teemoittain muinaisesta arkkitehtuurista kaupunkiarkkitehtuuriin ja linnoista erilaisiin tyylisuuntauksiin ja arkkitehdin mukaan koostetuista kokonaisuuksista sisustusarkkitehtuuriin.

Biodiversity Heritage Library tarjoaa luonnon- ja kasvitieteellisten kirjastojen digitoituja kuva-aineistoja.


Valokuvaus ja visuaalinen kulttuuri
Suomen kulttuurihistoriallinen kuva-arkisto, sisältää kokoelmia Suomen kulttuurihistoriasta, kansankulttuurista sekä rakennetun kulttuuriympäristön dokumentoinnista. Museoviraston Kuvakokoelmiin kuuluu myös Journalistinen kuva-arkisto JOKA, joka koostuu suomalaisista lehtikuvakokoelmista.

Kansallisgallerian kokoelmat
Ateneumin taidemuseon, Nykytaiteen museo Kiasman ja Sinebrychoffin taidemuseon teokset, taiteilijat ja kokoelmat.

Helsinkikuvia.fi-palvelu tarjoaa Helsinki-aiheisia valokuvia Helsingin kaupunginmuseon kokoelmista. Valokuvia voi ladata omalle laitteelleen korkearesoluutioisina eli painokelpoisina tai pienempinä, verkkoon sopivina kuvina.