Topic outline

  • Kesätentti pidetään 28.6. CHEMin yleisenä rästitenttipäivänä. Ilmoittautuminen normaalisti Oodissa viim. viikkoa ennen tenttiä.

    HUOM! 

    Rästitentit tehdään vain suomeksi mutta vastata voi aina ruotsiksi.

    Ilmoittautuminen pakollinen tilajärjestelyjen vuoksi.

    Harjoituspisteet ovat edelleen voimassa mutta rästitentit eivät ole tarkoitettu arvosanan korottamiseen.

    —————-

    Alla alustavaa tietoa kurssin sisällöstä ja suorituksesta. Tarkempaa luento- ja harjoitusaikataulua (aiheet yms.) päivitetään ennen aloitusta.

    Kurssin vastuuopettajan yhteystiedot: Eeva.Rautama@aalto.fi, 050-343 8692

    HUOM! Aiemmasta poiketen, kurssia suorittavien tulisi ilmoittautua viimeistään viikon sisään aloituksesta, jos MasteringChemistry-tehtäviin haluaa mukaan. Kurssia voi suorittaa ilman näitä tehtäviäkin, mutta kokonaispisteistä jää tällöin puuttumaan 15 %. Ks. lisää kurssin suorituksesta alempaa.

    Luennot (Lehtorit Eeva-Leena Rautama & Miia Mäntymäki).

    Ke 12-14 (Aalto-Sali (Y202a)/R001)

    To 10-12 (Aalto-Sali (Y202a)/R001)

    Aloitusluento ke 9.1.2018 klo 12.15 Aalto-salissa (Otakaari 1), tervetuloa!

    Kurssikirja: Tekniikan kemia (Antila, Karppinen, Leskelä, Mölsä, Pohjakallio), Edita Publishing Oy (2018 tai vanhempi).

    Kirjaksi käy vaihtoehtoisesti mikä tahansa muu yliopistotason kemian peruskirja. Sisältö on näissä laajempi ja terminologia saattaa vaihdella, joten opiskelijan tulee itse selvittää vaihtoehtoisten kirjojen sopivuus omiin opintoihinsa.

    Luennoille ja laskutupiin osallistuminen on vapaaehtoista, eikä läsnäolosta jaeta ylimääräisiä pisteitä. Aloitusluennolle saapuminen on suositeltua, koska siellä käydään tekniset asiat läpi. Todella ison osallistujamäärän vuoksi yksillöllisiin jälkiviesteihin vastaaminen muodostuu ongelmaksi. Pyrkikää lukemaan kurssin MyCourses-tiedotuksia.

    *******

    Aiemmasta poiketen, kurssi on yhden periodin mittainen (periodi III). Kurssin erityyppisiä harjoituksia tehdään kahdella eri digitaalisella alustalla: MasteringChemistry (Pearson-kustantaja) ja MyCourses Quiz (laskuharjoituksia omalla tuotannolla).

    MasteringChemistry -harjoitukset ovat englanninkielisiä ja niillä pyritään kasvattamaan konseptitason ymmärrystä aiheesta, eli eivät ole pelkkiä laskuja (alusta on monille tuttu esim. fysiikan peruskursseilta). Järjestelmä mahdollistaa myös yksilöllisemmän oppimisen, eli haastavampia tehtäviä kaipaaville tarjotaan mahdollisuus pidemmälle meneviin teemoihin ja perustiedoilla kurssille osallistuvat voivat treenata ylimääräisillä tehtävillä. Huom! Palvelun mukana ei tule oppikirjaa tälle kurssille.

    Suomenkieliset laskuharjoitustehtävät palautetaan MyCoursesin kautta. Nämä tehtävät sisältävät mm. alueita, joita MasteringChemistry ei kata tai ovat siellä puutteellisia. Lisäksi suomenkielisen sanaston oppiminen tulee näiden tehtävien ja luentojen/luentomateriaalien kautta.

    Kummastakin alustasta on uusi tehtäväkierros kerran viikossa (ensimmäisellä harjoitusviikolla vain MasteringChemistry, koska laskujen periaatteita ei ole vielä opetettu loppuun). Laskutupia MyCourses-laskareihin järjestetään kerran viikossa. Laskutupiin ei tarvitse ilmoittautua. Viikoittain voi osallistua mihin tahansa ryhmään, myös useamman kerran. Laskuharjoitukset ja -tuvat alkavat viikolla 3 (16.1.->), eli toisella luentoviikolla keskiviikkona.

    Laskuharjoitusajat:

    Ma 10-12 Otakaari 1/D-sali

    Ti 14-16 Otakaari 1/D-sali

    Ke 14-16 Raksatalo (Otakaari 3/R002) R1-sali (myös ruotsinkielinen opetus)

    Pe 10-12 Otakaari 1/U4

    Pe 12-14 Otakaari 1/D-sali (myös ruotsinkielinen opetus)

    Kurssi suoritetaan tentillä (ei enää kahta välikoetta) ja harjoituksilla. Tentin painoarvo on 60 - 70 % (ilmoitetaan myöhemmin) ja harjoitukset muodostavat loppuosan läpipääsystä omilla painoarvoillaan (Laskarit 15-20 %, MasteringChemistry 15-20 %).

    Suosittelemme lämpimästi panostamaan harjoituksiin ja kannustamme harjoitusryhmissä käymiseen. Assareilta on mahdollista kysyä ohjeistusta ja varmistaa oman laskun oikeellisuus MyCourses-tehtävissä. MasteringChemistry-tehtävät on tarkoitus tehdä itsenäisesti, ja tehtävissä on MyCoursesia enemmän vinkkejä tarjolla.