Topic outline

  • Materiaalitekniikan kurssilla käytetään keväällä 2019 ensisijaisena oppimateriaalina CES EduPack 2018 oppimisympäristöä, joka koostuu CES EduPack materiaalinvalintaohjelmasta ja siinä olevasta oheisaineistosta. Ohjelman tueksi suositellaan kirjaa:

    Ashby, Shercliff and Cebon: Materials: engineering, science, processing and design (saatavilla e-kirjana).

    Myös esimerkiksi Callister and Rethwisch: Materials science and engineering, tai muu vastaava materiaalitekniikan oppikirja sopii.

    CES EduPack ohjelman voi ladata omalle tietokoneelle osoitteesta http://download.aalto.fi. Ohjelmasta on saatavilla vain Windows-versio. Jos ohjelman asentaminen ei onnistu esim. käyttöjärjestelmästä johtuen, sitä voi käyttää esim. koulun tietokoneluokissa. Ohjelmaan on hyvä tutustua ennen kurssin alkua. CES EduPack ohje löytyy Materiaalit-kansiosta. Lisätietoa ohjelmasta löytyy osoitteesta http://www.grantadesign.com/education/edupack/.

    Kurssilla on viikottaiset kotitehtävät (ks. Tehtävät), jotka tehdään CES EduPack ohjelmaa käyttäen. Harjoitusryhmissä käydään läpi palautettuja kotitehtäviä, tehdään mahdollisia lisätehtäviä pienryhmissä/itsenäisesti ja annetaan tukea EduPackin käytössä. Kotitehtävien suoritus hyväksytysti on edellytys välikokeisiin osallistumiselle. Ks. harjoitukset. Harjoitusryhmissä ei ole pakollista läsnäoloa.

    Kurssi suoritetaan ensisijaisesti välikokeilla. Toinen välikoe pidetään keskiviikkona 10.4. klo 13-16 salissa U2. (ks. 2. välikokeen lukulista)

    Mahdollisuus kurssin suorittamiseen tentillä on tiistaina 28.5. klo 9-12. Tenttisalit tarkentuvat myöhemmin. Kurssin suorittaminen tentillä ei edellytä kotitehtävien tekemistä.

    Kurssin loppukevään aikataulu ja luentoaineisto löytyvät Materiaalit kansiosta.

    Kurssin vastuuopettajat

    Risto Ilola
    risto.ilola@aalto.fi
    050 4005318

    Iikka Virkkunen
    iikka.virkkunen@aalto.fi
    045 6354415