Topic outline

  • Zoom: https://aalto.zoom.us/j/68024649427

    3D-tulostuksen verkkokurssi, joka on suoritettava ennen pajaharjoitusta: https://mycourses.aalto.fi/course/view.php?id=23273


    Tervetuloa!

    Tällä kurssilla opitaan ihmisten tutkimusta ja heidän tarpeidensa ymmärtämistä mm. havainnoinnilla, haastatteluilla, datan luovalla analysoinnilla, prototyyppejä rakentamalla ja niitä arvioimalla. Lisäksi kurssilla opitaan prototyyppien tekemistä 3D-tulostuksella.

    Kevään 2022 asiakkaana on Plastex, joka kehittää ja valmistaa kuluttajille muovituotteita useissa eri tuotekategorioissa erityisesti kiertotalousmateriaaleista. Lisää tietoa: www.plastex.fi . Kurssilla tehdään tulosten luovutuksesta sopimus Plastexin kanssa. Jos Plastex haluaa lunastaa konseptin itselleen, konseptin kehittäneet opiskelijat saavat siitä rahallisen korvauksen.

    Kurssi suoritetaan kontaktiopetuksena eli Otaniemen kampuksella. Aalto-yliopisto vahvisti että tämä on mahdollista yleisessä viestissään 14.2. Tietenkin jos koronatilanne yllättäen muuttuu, siirrytään hybridiopetukseen, jolloin luennot ja ryhmänohjaustapaamiset ovat Zoomissa mutta 3D-tulostus ja sen opetus ovat Väreen tulostustyöpajassa. Tilanteen muutoksista ilmoitetaan tällä sivulla.

    Kurssi koostuu seuraavista pakollisista kokonaisuuksista:

    • Luennot (väh. 80% läsnäolo tarvitaan)
    • Henkilökohtaiset tehtävät (taustakirjallisuus, lyhyen ryhmäkeskustelun vetäminen taustakirjallisuudesta 1-2 kertaa kurssin aikana, viikoittaiset pienet 1 sivun reflektiot)
    • 3D-tulostusharjoitus: https://mycourses.aalto.fi/course/view.php?id=23273
    • Ryhmätyönä tehtävä projekti + 3D-printatun prototyypin tekeminen + tutorointitapaamiset

    Nähdään kurssilla 28.2.!

    Terveisin

    Antti Salovaara (antti.salovaara@aalto.fi), kurssin vastuuopettaja

    Anssi Ahonen & Manuel Fonseca Martinez (3D-tulostus)

    Anni Vilkko ja Saulus Puukko (tuntiassistentit)