eAge-versio on kandidaatintyön lopullinen, arvosteltava versio: työ on kaikin puolin viimeistelty ja sisältää tiivistelmäsivun. Se palautetaan määräaikaan mennessä PDF/A-muotoisena tiedostona Aallon eAge-järjestelmäänNäin opiskelija hakee työlleen sekä arvostelua että elektronista arkistointia. Ohjeet tiedoston muuttamiseen PDF/A-muotoon löytyvät täältä.

Tällä sivulla annetaan toimintaohjeet palautuksen suorittamiseen ja kuvataan arvostelussa sekä arkistoinnissa käytettyä prosessia. Itse kandidaatintyöhön liittyviä muotoseikkoja (eli sen rakenteelle ja ulkoasulle asetettuja vaatimuksia) sen sijaan käsitellään lähemmin Kirjoittaminen-osiossa.

Työn palauttaminen eAgeen

Tietotekniikan kandidaattiseminaarissa käytetään sähköistä arviointia. Tätä varten opiskelijan tulee hakea työlleen arvostelua eAgessa seuraavalla hakemuslomakkeella:

https://eage.aalto.fi/?ff/fi/EDU_107     "Kandidaatintyön arvioinnin hakeminen ja elektroninen arkistointi (TIK)"

1) Täytä lomake, huomioiden myös seuraavat yksityiskohdat:

  • merkitse vastuuopettajaksi Savioja, Lauri
  • merkitse julkaisuajaksi työn arvosteltavaksi jättämisen päivämäärä (esim. 15.12.2023); jos myöhemmin jätät korjatun työn, niin vaihda myös tämä päivämäärä
  • merkitse kokonaissivumääräksi sama yksi paljas luku (esim. 23) kuin tiivistelmäänkin: yhteenlaskettu sivumäärä nimiölehdeltä lähdeluettelon loppuun, tai liitteiden loppuun jos sellaisia on

2) Lomakkeen tallennuksen jälkeen mene välilehdelle "Kandidaatintyö (vain yksi PDF/A-liite)" lataamaan kandidaatintyösi (PDF/A-muodossa!) järjestelmään. Käytä tiedostonnimenä

SCI_202X_Sukunimesi_Etunimesi.pdf     (esim. SCI_2023_Teekkari_Teemu.pdf)

josta siis ilmenee sekä työsi julkaisuvuosi että oma nimesi.

3) Lopuksi yläsivulta "Asian tiedot" pääset lähettämään asian ohjaajasi käsiteltäväksi (eli siirtämään kandidaatintyösi hänen arvioitavakseen). Järjestelmä lähettää nyt ohjaajallesi sähköpostitse tiedon uudesta arviointiasiasta.

Jos palautettuun työhön tarvitaan korjauksia

Jos eAge-palautus ei täytä kandidaatintyön vaatimuksia, ohjaaja lähettää työn (eAgessa) takaisin korjattavaksesi. Korjausten tekemiseen on aikaa yksi kuukausi (1 kk).

Työn varsinaista sisältöä ei voi muuttaa eAge-palautuksen jälkeen ilman ohjaajan nimenomaista korjausvaatimusta. Teknisiä korjauksia (kirjoitusvirheet, kuvien ja taulukoiden asettelu) voi kuitenkin tehdä, mutta käytännössä vain ohjaajan suostumuksella, koska ohjaajan on ensin lähetettävä työ takaisin sinulle. Ilmoita siis ohjaajalle, jos haluat vielä korjata vasta eAge-palautuksen jälkeisessä oikoluvussa löytämäsi virheet. (Jos ohjaaja itse haluaa korjauksia työhösi ja lähettää sen niitä varten takaisin sinulle, niin korjaa samassa yhteydessä kaikki löytämäsi kirjoitusvirheet yms.)

Pääset lataamaan korjatun työn eAgeen vasta sitten, kun ohjaaja on lähettänyt arvioinninhakulomakkeesi takaisin sinun käsiteltäväksesi. Muista päivittää korjatun työn nimiölehdellä ja tiivistelmässä oleva päivämäärä sekä tiivistelmässä oleva kokonaissivumäärä. Lataa työn uusi versio eAgeen, vaihda myös eAge-lomakkeeseen uusi julkaisuaika (sekä mahdollinen uusi kokonaissivumäärä) ja lähetä lomake uudestaan eteenpäin.

Työn hyväksymisprosessi

Ohjaaja laatii eAge-palautuksesta lausunnon eAgessa (ks. osio "Kandidaatintyö ja sen arviointi") ja lähettää työn eteenpäin. Työn hyväksyy kurssin vastuuopettaja ohjaajan arvosanaehdotuksesta. Huomaa, että kurssisuoritus kirjataan kansliassa vasta, kun kaikki kurssin osasuoritukset (mukaanlukien loppuseminaariesitys, vaaditut opponoinnit, tiedonhaun tehtävät, tekstipajat ja kypsyysnäyte, puhepajat, hyväksytty kandidaatintyö) ovat kunnossa. Kurssin hyväksymisen jälkeen saat ohjaajan laatiman arviointiraportin kirjepostilla kansliasta.

Hyväksymisprosessin vaiheet ovat siis seuraavat:

  1. Opiskelija pyytää arvostelua täyttämällä eAge-lomakkeen ja (uudelleen)lataamalla työn PDF/A-muodossa sen liitteeksi. Ohjeet tiedoston muuttamiseen PDF/A-muotoon löytyvät täältä.
  2. Ohjaaja laatii arvion ja tekee arvosanaehdotuksen (tai palauttaa käsittelyn vaiheeseen 1, jotta opiskelija voi ladata uuden version työstä).
  3. Koordinaattori tarkistaa osasuoritukset.
  4. Vastuuopettaja määrää arvosanan.
  5. Kanslia tarkistaa muut hallinnolliset asiat ja vie suorituksen opintorekisteriin.

Työn arkistointi kirjastoon

Työ siirretään eAgesta automaattisesti kirjaston tietokantaan, kun se on ensin hyväksytty ja viety opintorekisteriin. Samalla sen tiivistelmä julkaistaan avoimesti.

Lisätietoa kandidaatintyön elektronisesta arkistoinnista kirjaston sivuilla

Kandi- ja maisteritason opinnäytteiden tiivistelmät julkaistaan 1.1.2024 alkaen

Muiden tekemiä kandidaatintöitä voi selata tietokoneelta Otaniemen kirjastoissa. Kandidaatintyöt ajalta ennen vuotta 2012 löytyvät kirjaston INSSI-järjestelmästä ja uudemmat julkaisuarkistosta. Oman työn voi asettaa näkyville esim. omille WWW-sivuilleen.

Last modified: Monday, 27 November 2023, 2:42 PM