Ohjaajalle hyödyllistä tietoa. 

Mikäli sinulla on kysyttävää: 

- arviointiin tai loppuseminaariin liittyen, ota yhteyttä edustamasi pääaineen vastuuopettajaan. 

- opetukseen, tekstipajoihin tai puhepajoihin liittyen tai haluat lisätietoa kurssin määräajoista, joiden puitteissa opiskelija olettaa sinun antavan ohjausta, tutustu kurssin MyCourses-työtilaan ja/tai keskustele ohjattavan opiskelijan kanssa.

- kurssin järjestelyihin liittyen, ota yhteyttä koordinaattoriin. Vastuuopettajien, opettajien ja koordinaattorin yhteystiedot löytyvät MyCourses-työtilan etusivulta (pääsääntöisesti etunimi.sukunimi@aalto.fi).


Kesäkandidaattiseminaari kokoaa tekniikan kandidaattiopiskelijat eri korkeakouluista ja pääaineista yhteiseen tieteellisen kirjoittamisen, tiedonhaun ja tieteellisen esiintymistaidon opetukseen. Opintokokonaisuus järjestetään kesäopetuksena ja sen on tarkoitus tukea opiskelijaa opinnäytteen kirjoittamisessa. Ohjaajana voit keskittyä pääasiassa sisällön kommentointiin ja ohjeistaa opiskelijaa muotoilemaan tekstinsä tieteellisen julkaisun, tässä tapauksessa opinnäytteen, ulkoasuun.


Sivun sisällysluettelo

  • Ohjaajan tärkeimmät tehtävät
  • Ohjaajan kuormitus
  • Aikataulu kandidaatintyölle
  • Korkeakoulukohtaiset ohjeet ja arvostelulomakkeet

Ohjaajan tärkeimmät tehtävät

Määrittele aihe ja otsikko kandidaatintyölle. Alusta, taustoita ja motivoi työn aihe opiskelijalle ensimmäisellä tapaamisella. Tutustu kurssin suoritusaikatauluun, jotta tiedät, milloin opiskelija tarvitsee sinun tukea ja palautetta opinnäytetekstistä.


Sovi opiskelijan kanssa pelisäännöt kandidaatintyön ohjaukselle kesän aikana (esim. miten ja missä tarjoat ohjausta ja mitä odotat opiskelijalta, missä muodossa toivot väliversioiden palautettavan sinulle). Kurssin MC-sivuilla on määräajat, joiden puitteissa opiskelijan on toimittava viimeistään.  Voitte yhdessä sopia nopeammastakin aikataulusta (huomioi omat aikaresurssisi kuten lomat ym.).


Ohjaa opiskelijaa kandityön laatimisessa ohjaustapaamisten yhteydessä (suositellaan n. 3-4 tapaamista á 30 minuuttia). Lue opiskelijan kandidaatintyön luonnokset ja anna niistä palautetta. Voit myös pyytää opiskelijaa palauttamaan hänen kulloisenkin hetken version kommentoitavaksi sähköpostitse.


Kurssin lopussa: Lue työ, arvostele se ja ehdota arvosanaa vastuuopettajalle valmiista kandidaatintyöstä toimittamalla kandidaatintyön arviointilomake opiskelijan pääaineen kandidaattiseminaarin vastuuopettajalle sähköpostilla.


Osallistu loppuseminaariin (= seuraa opiskelijan seminaariesitelmä), jossa opiskelija esittää kandidaatintyönsä ja anna suullista palautetta kandidaatintyöstä ja esityksestä seminaariesitelmän yhteydessä. Pääaineen vastuuopettaja aikatauluttaa ja järjestää loppuseminaarin(ei koordinaattori).


Ohjaajan kuormitus

Kandidaatintyön ohjaus vaatii arvion mukaan n. 10 työtunti. Alla arvio työmäärästä/työvaihe:

1,5 h otsikon määritteleminen ja alustus opiskelijalle

4,5 h kandidaatintyön väliversioiden lukeminen ja palautteen antaminen

3,5 h valmiin kandidaatintyön lukeminen ja arvostelu

0,5 h osallistuminen seminaariin

= n. 10 h

Aikataulu kandidaatin työlle

Lista määräajoista kurssin aikana löytyy Määräajat ja pajatyöskentely -osiosta.

Korkeakoulu- ja pääainekohtaiset ohjeet ja arvostelulomakkeet

Kysy näitä suoraan oman pääaineesi kandiseminaarin vastuuopettajalta (jos et tiedä kuka on vastuuopettajanne, lista vastuuopettajista on kurssin etusivulla). Osa vastuuopettajista lähettää arviointilomakkeet ohjaajille joko suoraan tai opiskelijoiden kautta.

Last modified: Thursday, 14 May 2020, 11:30 AM