Google-kalenteri on näppärä apuväline ajanhallinnassa ja sitä voi käyttää juuri itselleen sopivalla tavalla. Voit ladata opintopsykologien kirjoittamat vinkit itsellesi myös word-tiedostona.



Kokonaisuuden hahmottamisessa voi helpottaa, jos käyttää värikoodattuja kalenterimerkintöjä. Omat värikoodit voi olla esimerkiksi luennoille, itsenäisille työskentelyhetkille, vapaa-ajan tapahtumille ja töille.

Alla on esimerkki yhdestä mahdollisesta värikoodatusta aikataulusta.

 

Google-kalenterin ”Muistutukset”-toimintoa voi käyttää viikoittaisten tehtävien kirjaamiseen. Kun tehtävän on saanut tehtyä, muistutuksen voi merkitä valmiiksi jolloin se poistuu kalenterinäkymästä.

Kalenteria voi käyttää monella tavalla ja tärkeintä on löytää itselle sopivin tapa. Joitain saattaa stressata monet erilliset palkit, jolloin väljempi suunnittelun taso voi toimia paremmin. Toisille taas toimii paremmin yksityiskohtaiset aikataulujaot. Tämän vuoksi kannattaakin kokeilla erilaisia tapoja, jotta löytää itselle toimivimman! :)


Toisessa esimerkissä ajankäyttö on jaettu harvempaan merkintään ja aika itsenäiseen työskentelyyn on varattu erikseen kurssien välille.

Tarkemmat osatehtävät pystyy tällöin jakamaan esimerkiksi kalenterimerkinnän muistiinpanoihin:



Last modified: Wednesday, 29 May 2019, 3:37 PM