Paperille tehdyt tehtävät

Paperille tehdyt tehtävät voit skannata, jos sinulta löytyy skanneri. Usealta ei kuitenkaan löydy, mutta onneksi mobiililaitteille on monia skannaus-sovelluksia, kuten toimivaksi todettu Office Lens, jolla voi kuvata ja muuntaa paperiset tehtävät suoraan PDF-muotoon. Kolmas vaihtoehto on kuvata paperit normaalisti, ja muuntaa kuvatiedosto joko jollain netistä löytyvällä konvertterilla (löytyy googlaamalla esim "img to pdf"), tai sitten tulostamalla kuva PDF-formaattiin tietokoneen omalla softalla. Esimerkiksi Windows koneilla on mahdollista "tulostaa" kuva, ja käyttää "Microsoft print to pdf" tulostinta, jolloin kuvatiedostosta tehdään vastaava PDF-tiedosto. 

Kännykältä kuvat saa koneelle esimerkiksi lähettämällä ne puhelimella telegramin "saved messages" kansioon, ja sitten kirjautumalla koneella telegramiin ja lataamalla tiedostot koneelle. Toinen tapa on yhdistää puhelin suoraan koneeseen ja siirtämällä kuvat tiedostojenhallinnan kautta koneelle.  Koneelle siirtäminen ei tietenkään ole aina tarpeellista sillä puhelimellakin pystyy palauttamaan tiedostoja MyCoursesiin. 

HUOM! Jos kuvaat tehtäviäsi esim kännykällä, otathan huomioon, että käsialasi on selkeää ja valaistus on kunnossa. Luonnonvalo on usein paras kuvaamiseen, mutta myös kirkkaat valot auttavat tekstiä erottumaan kuvassa. Tarkistathan aina, että kuvasta saa selvää, koska muuten arvostelua ei ehkä pystytä suorittamaan, ja näin pisteet voivat jäädä saamatta. 


Koneella tehdyt tehtävät

Jos teet jollain matematiikkaohjelmistolla tai muulla tehtäväsi, niin PDF-formatisointi on luultavasti suoraviivaista. Monet ohjelmistot itsessään antavat vaihtoehdon tiedostojen tallentamiseen PDF-muodossa. Tämä vaihtoehto löytyy yleensä joko "export as" napin takaa, tai sitten "tallenna nimellä", jolloin tiedoston päätelistasta sen muokattavan nimen alapuolelta pitää löytyä ".pdf" vaihtoehto.  

Windowsilla voi olla myös hyödyllistä käyttää tulostamista, jolloin voi käyttää "Microsoft print to pdf" tulostinta tiedoston tallentamiseksi pdf-muodossa. 

Last modified: Wednesday, 26 August 2020, 3:19 PM