Kyselyn laittaminen verkkoon

Yhden opiskelijan tehtävä on tehdä kyselystä verkossa vastaamiseen sopiva versio.

Aalto-yliopistolla käytössä on Webropol-kyselyjärjestelmä sähköisille kyselyille. Kyselyyn kirjaudutaan sisälle Aalto-tunnuksilla, jolla saatte käyttöön aika laajan kyselyjärjestelmän.

Kun olette luoneet uuden kyselyn, voitte laittaa kyselyyn erilaisia kysymyksiä, valiten ensiksi minkälainen kysymystyyppi on kyseessä.


Tämän jälkeen järjestelmään kirjoitetaan itse kysymys sekä mahdollisesti vastausvaihtoehdot ym.


Kyselyyn voi lisätä lisää kysymyksiä painamalla "Lisää kysymys" ja kysmyksiä voi poistaa ja muokata yläreunan valikoista.

Järjestelmä sallii tietenkin monimutkaisemmankin kyselyt, mutta ei mennä niihin tällä kurssilla. Kun kysely on valmis, niin siirrä kysely tilaan "Kerää vastauksia" luo nettilinkki ja tarkista nettilinkistä, että kysely näyttää oikealta.


Muista henkilötieto- ja tutkimusetiikka!

Kuten haastatteluiden kohdalla, tässäkin kyselyssä kyseessä on henkilötietoja ja niitä koskee niin tutkimusetiikan sekä henkilötietoa käsittelevät ohjeet. Kyselyn alussa pitää olla seuraava teksti

Suostumus kyselyyn sekä tietosuojailmoitus

Aalto-yliopiston kurssilla ”Studio: Ihmisten ja organisaatioiden toiminta”, kevät 2022 suoritetaan kyselytutkimus aiheesta [aihe]. Kyselyyn osallistumisen osalta on hyvä tietää, että

  • osallistuminen kyselyyn on vapaaehtoista
  • kurssin opiskelijat sekä opetushenkilökunta käyttävät kyselyaineistoa tilastolliseen analyysiin. Käsittelemme aineistoja luottamuksellisesti sekä tietoturvallisesti.
  • Tutkimuksen tuloksia ei tulla julkaisemaan eikä haastatteluaineistoja säilytetä kurssin päätyttyä. Kurssiin liittyvät opintosuoritteet (raportit ym.) tuhotaan 6kk kurssin suorituksen jälkeen.

 Kyselyaineisto on anonyymi, eli yksilöiviä tietoja kuten nimi ei kerätä kyselyssä. Kyselyssä voidaan kuitenkin kysyä henkilötietoja, kuten esimerkiksi ikä tai sukupuoli. Henkilötiedon käsittelyn peruste on Sinun antamasi suostumus aineiston käsittelyksi. Henkilötietojen käsittelyyn liittyvistä periaatteista tarkemmin täällä.

 Jos haluat lisätietoa kurssista ja sen järjestelyistä, voit olla yhteydessä vastuuopettajaan

Matti Nelimarkka

matti.nelimarkka@aalto.fi

+358 50 52 75 920

Osallistun  tutkimukseen vapaaehtoisesti [ ] kyllä

Kyselyn jakaminen muille opiskelijoille

Ennenkuin jaat kyselyn muille opiskelijoille, lähetä se Matille (matti.nelimarkka@aalto.fi) viimeistä tarkastusta varten.

Kun kyselylinkki on tarkastettu, ne laitetaan MyCoursesiin.

Kyselyn jakaminen

Käytä MyCoursesista löytyvää oman ryhmäsi kyselylinkkiä ja jaa se mielestäsi sopivassa paikassa vastausten keräämiseksi. Mieti, onko se esimerkiksi...

  • LinkedInin ryhmä
  • Telegram-kanava
  • Facebook-ryhmä
  • omat kaverisi Facebookissa
  • omat kontaktisi Linkedinnissä



Last modified: Monday, 7 March 2022, 9:56 PM