FAQ in English

Q: I read at some place that one can take this course also in English. What I need to do?

A: Non-Finnish speaking students should take course CS-A1140 Data Structures and Algorithms or CS-A1143 Data Structures and Algorithms Y. Check the above courses to choose which course to take. Do  not enrol both of the courses!


Kurssin esitiedoista

Q: Olen suorittanut CSE-A1110 Ohjelmointi 1:n (Scalalla), mutta vaihdoin tutkinto-ohjelmaan, johon kuuluu CSE-A1141. Sen esitietokurssilla on käytössä Python. Voinko osallistua kurssille tänä syksynä, vaikka en ole käynyt Python-kurssia? Vai pitääkö minun suorittaa Python-kurssi ensin?

A: Tietotekniikan peruskursseissa on kaksi vaihtoehtoa. Lähtökohtaisesti jompi kumpi tulee suorittaa kokonaisuudessaan eli esim. CS-A1110 Ohjelmointi 1, CS-A1120 Ohjelmointi 2 ja CS-A1140 Tietorakenteet ja algoritmit. Jos siis olet suorittanut myös A1120:n, niin voit mennä suoraan tämän kurssin rinnakkaiskurssille CS-A1140. Jos suoritat tietotekniikan sivuainetta, niin suosituksena on lukea ensin A1120 ja ottaa A1140 vasta sitten. Toinen vaihtoehto on suorittaa ns. Y-kurssit eli CS-A1111 Ohjelmoinnin peruskurssi Y1, CS-A1121 Ohjelmoinnin peruskurssi Y2 ja CS-A1141 Tietorakenteet ja algoritmit Y. Peruskurssi Y1 on kahden muun esitietona. Esitietokurssia voi yrittää suorittaa myös tämän kurssin rinnalla, mutta se ei ole suositeltavaa. 


Kurssille ilmoittautumisesta

Q: Olen Perustieteiden korkeakoulun opiskelija ja tutkinto-ohjelmaani on sisällytetty CS-A1140. Voinko kuitenkin tulla suorittamaan CS-A1141:n?

A: Et voi sisällyttää tutkintoosi molempia kursseja. Perustieteiden korkeakoulun opiskelijat suorittavat rinnakkaisen kurssin CS-A1140. 

Q: Ilmoittauduin Sisussa, mutta ilmoittautumiseni hylättiin. 

A: Vikana on yleensä jompikumpi näistä: 1) Opiskelija on yrittänyt ilmoittautua haun kautta (ei ole sijoittanut opintojaksoa hopsiin) tai 2) Opintojaksossa on käytössä väärä versio. Vaihda opintojakso oikeaan hopsissa:

1. Avaa ”Opintojen rakenne” -välilehti, sulje kaikki ylälaidan siniset bannerit ja klikkaa kurssikoodia

2. Avautuvalla lomakkeella kurssin nimen alla on alasvetovalikko, josta voit valita lukuvuoden

3. Sivun ylälaitaan ilmestyy sininen banneri, klikkaa "Ota käyttöön tämä versio"

Sama ohje myös Sisu HELPissä:

https://wiki.aalto.fi/display/SIS/Ilmoittautuminen+opintoihin#Ilmoittautuminenopintoihin-Opintojaksonversionvaihtaminenopintosuunnitelmassaennenilmoittautumista,kunopintosuunnitelmasiontehtylukuvuoden2020-2021taisit%C3%A4aiemmantutkintorakenteenmukaan 

Jos versio on kuitenkin kunnossa ja opintojakso on hopsissa, mutta Sisu antaa saman virheilmoituksen (“ei kuulu ensisijaiseen suunnitelmaan”), niin 

1. Poista ilmoittautuminen. Ilmoittautuminen poistetaan “Opintokalenteri”-välilehdeltä samasta kohtaa, missä alkuperäinen ilmoittautuminen on tehty.

2. Siirry “Opintojen rakenne” -välilehdelle ja vaihda kurssin versio johonkin aiempaan (esim. 2021–2022).

3. Valitse suoritustapa ”Valitse tämä tapa” -painikkeesta.

4. Vaihda versio takaisin nykyiseen akateemiseen vuoteen 2022-2023 ja valitse suoritustapa ja opetus.


Kurssien korvaavuuksista

Q: Olen tutkinto-ohjelman vaihtaja ja suorittanut vanhan kurssin T-106.1220 tai T-106.1223 tai T-106.1227. Tuleeko minun suorittaa CS-A1141?

A: Ei tarvitse. Kurssit korvaavat toisensa, joten useampia niistä ei voi edes sisällyttää tutkintoon.


Osasuoritusten säilyminen
Q: Kuinka kauan osasuoritukset säilyvät?

A: Osasuoritukset ovat voimassa kurssin ajan. Ne eivät siis säily kurssikerralta toiselle. Ks. Aalto-yliopiston yleiset opetusta ja opiskelua koskevat säännöt

34 § Opintosuoritusten voimassaolo

...osaopintosuoritukset ovat voimassa siihen asti, kunnes kurssi seuraavan kerran järjestetään, jollei korkeakoulun tutkintosäännössä tai opetussuunnitelmassa toisin määrätä. 


Q: En ole saamassa viikkoharjoituksista riittävästi pisteitä, jotta kurssi menisi läpi. Ryhmämme teki kuitenkin kohtalaisen hyvän projektityön, joten olisko mahdollista siirtää ryhmätyön suoritus odottamaan muita osasuorituksia ensi syksynä?

A: Projekti on osa viikkoharjoituksia eli se ei ole itsenäinen osasuoritus vaan osasuorituksen osasuoritus. Osasuoritukset (ja siten myös osasuoritusten osasuoritukset) ovat voimassa kurssin ajan (ks. edellinen kysymys). Osasuoritukset ovat kurssikohtaisia, joten niitä ei voi enää täydentää kuin poikkeustapauksissa kurssin päätyttyä. Niitä ei voi myöskään siirtää seuraavalle vuodelle. Itse asiassa nykyisen kurssin luennoija ei välttämättä luennoi kurssia seuraavana vuonna, joten sellaisen lupauksen antaminen, että osasuoritukset käyvät myös seuraavana vuonna, on mahdotonta. 


Last modified: Friday, 19 August 2022, 2:24 PM