Harjoitusryhmä on täynnä! Mitä teen? Ryhmien koot määräytyvät tyypillisesti salien koon ja erilaisten mallilukujärjestysten mukaan. Usein on mahdollista sopia tuntiopettajan kanssa järjestelystä, jos tilaa on. Tärkeintä on, että kirjanpito säilyy hallinnassa.

En pääse luennolle tahi harjoituksiin määräpäivänä? Ei huolta, osallistumispakkoa ei ole ja korvaavia järjestelyitä voi joskus löytää. Harjoituskierroksen väliin jääminen ei ole niin kovin vaarallista. Olennaista on varmistaa, että oppii asian.

Pitääkö tenttiin ilmoittautua? Tervetuloa Aalto-yliopistoon! Ilmoittautumalla kurssiin, opiskelija on automaattisesti ilmoittautunut kurssitenttiin. Jos opiskelija osallistuu jatkuvaan arviointiin ja kurssitenttiin, hänen ei tarvitse osallistua mihinkään muuhun tapahtumaan. Opiskelijalla on aina mahdollisuus lukea kursseja omaan tahtiin (ns. Akateeminen vapaus), jolloin oppiminen arvioidaan tentin avulla. Tentti eroaa kurssitentistä siten että myös se osa oppimisesta, joka on katettu kurssilla jatkuvassa arvioinnissa, kuuluu arviointiin. Valitettavasti hallinnollisista syistä tenttejä on muodollisesti erilaisia (sisu.aalto.fi), mutta matematiikan peruskurssien osalta ainoa merkittävä ero on kurssitentin ja tentin välillä.

En pääse kurssitenttiin! Mitä teen? Jos sinulla on ns. perusteltu syy, ota yhteyttä suoraan luennoitsijaan. Kurssilla ei järjestetä muita tenttejä kuin mitä virallisessa ohjelmassa on ilmoitettu. Esimerkiksi työvuoro tai työmatka ei ole perusteltu syy erikoisjärjestelyihin. Opiskelijalla on joka lukuvuosi useita mahdollisuuksia osallistua tentteihin. Tämä voi vaikuttaa virkamiesmäisyydeltä, mutta satojen opiskelijoiden kurssilla muut vaihtoehdot ovat liian kuormittavia.

Minulla on todistus erikoisjärjestelytarpeesta koetilaisuuksissa. Mitä teen? Ilmoita asiasta luennoitsijaan hyvissä ajoin ennen tenttiä. Tenttitilaisuudet järjestää vaihtuva organisaatio, joten tieto erityisjärjestelyistä tiedotetaan aina vasta hieman ennen tenttiaikaa.

Minulla on laskimena Yoyodynen FX-XYZ. Onko se riittävä? Tervetuloa Aalto-yliopistoon! Insinöörityössä laskimia ei juuri käytetä. Meillä on käytössä voimalliset tietokoneohjelmat, jotka ovat tehneet laskemista tarpeettomia. Matematiikan peruskurssien tenteissä laskimia ei saa käyttää.

Vanhempi tieteenharjoittaja väitti, että tentit tehdään kynällä ja paperilla! Eihän se voi olla mahdollista enää vuonna 2022? Peruskurssien tenteissä osallistujamäärä voi olla lähes 2000. Vain etätentit voidaan toteuttaa sähköisesti nykyresursseilla.

Last modified: Monday, 5 September 2022, 11:07 AM