Topic outline

  • Käytämme kurssilla Stewart Cleggin, Martin Kornbergerin, Tyrone Pitsisin ja Matthew Mountin Managing and Organizations -kirjan viidettä painosta (Sage, 2019). Tämän lisäksi kurssiaineistoon valitaan artikkeleita, podcasteja ja videoita jotka tukevat ja soveltavat kurssikirjan sisältöä. Nämä lisälukemistot listataan lukupiiritapaamisten tehtävänannoissa.

    Lukupiirityöskentelyn aineisto

    Tämä lista sisältää lukupiirityöskentelyssä vaadittavat aineistot, eriteltynä luennoittain. Lista täydentyy kurssin edetessä.

    Valinnaiset lisäaineistot

    Tämä lista on tarkoitettu lisälukemistoksi luentojen aiheista kiinnostuneille; nämä tekstit EIVÄT kuulu kurssiaineistoon, eikä niiden lukemista edellytetä luennoille, esseisiin tai tenttiin. Lista täydentyy kurssin edetessä.

    Kurssikirja

    Valitsimme tämän kirjan, koska se tukee tavoitettamme antaa monipuolinen ymmärrys ryhmätoiminnasta työorganisaatioissa. Kurssikirja kuvaa yhteistyön ja johtamisen pääkysymyksiä laajasti, kattaen keskeiset näkökulmat yksilöpsykologiasta organisaatiotason rakenteiden merkitykseen. Kirja tuo esiin työorganisaatioiden monimuotoisuuden ja auttaa meitä soveltamaan näitä näkökulmia eri tilanteisiin sopivilla tavoilla. Tämä on mielestämme elintärkeää tulokselliselle toiminnalle työelämässä.

    Lista kurssilla käsiteltävistä kirjan luvuista löytyy Luennot-osiosta.

    Kirjan hankkiminen luentojen ajaksi on olennaista kurssin hyväksytyn suorittamisen kannalta. Nettikirjakaupoissa kirja näyttää maksavan posteineen noin 50 €, mutta edellisen painoksen käytettyjä kappaleita näyttää liikkuvan verkkokaupoissa melko edullisesti. Suosittelemme lämpimästi kirjan hankkimista mahdollisimman pian, jotta se on käytössä kurssin alkaessa.

    Kurssikirjan vanhempien painosten käyttäminen

    Kirjan 4. painos

    Myös kirjan edellinen, neljäs painos kattaa varsin hyvin kurssin aineiston; sen käyttäminen on siten täysin mahdollista. Tätä vanhempien painosten käyttämistä emme suosittele.

    Tenttikysymykset perustuvat kuitenkin viidennen painoksen sisältöön, joten kiitettävän arvosanan saavuttaminen tuskin onnistuu pelkän 4. painoksen sisällön perusteella. Suosittelemme vertailemaan painosten sisältöjä ja käymään läpi myös uuden painoksen sisältöä. Luennoilla läsnäolo toki auttaa sekä puutteiden tunnistamisessa että tietojen täydentämisessä.