Topic outline

  • Huom: Päällekkäiset tentit 7.12.2023 Yleisen kemian kokeen kanssa on mahdollista selvittää tämän kurssin Tiedotteissa ilmoitetulla tavalla.


    Matematiikan tentteihin liittyvä tiedotus on keskitetty sivulle

    http://math.aalto.fi/exams

    Tältä sivulta löytyy myös tietoja erityisjärjestelyjen (henkilökohtainen lisäaika jms.) vaatimista toimenpiteistä.

    https://www.aalto.fi/fi/hakemukset-ohjeet-ja-saannot/aalto-yliopiston-yhteinen-tenttiohje

    Opintojakson voi suorittaa osallistumalla luentokurssille ja kurssitenttiin tai pelkällä tentillä. Luentokurssin kokonaisarvostelussa 40 % pisteistä tulee laskuharjoituksista ja 60 % kurssitentistä. Laskaripisteet ovat voimassa myös seuraavassa tentissä II-periodin tenttiviikolla. Tentissä arvosana määräytyy vain koepisteiden perusteella. Tentteihin ilmoittaudutaan aina erikseen Sisussa, mutta kurssille (eli laskuharjoitusryhmään) ilmoittautuminen sisältää myös kurssitentti-ilmoittautumisen.

    Laskaripisteiden laskukaava kurssiarviointia varten: Maksimimäärä = tavallisten teoreettinen maksimi + puolet luentotehtävien maksimista = 92+10=102.

    Laskaripisteet = min(tavalliset laskaripisteet + STACK-pisteet + luentotehtävien pisteet, 102).

    Laskaripisteet skaalataan niin, että max = 40. Kurssitenttiin kuuluu viisi parasta kuudesta tehtävästä, joten maksimi on 5 * 6 = 30 p, joka kerrotaan kahdella niin, että max = 60. Yhteensä voi siis saada enintään 40+60 = 100 pistettä.


    Luennoitsija on Pekka Alestalo, pekka.alestalo@aalto.fi, huone M227.

    Pääassistenttina toimii Joonas Vättö.


    Tutkimustiedon keräysilmoitus

    Tämän kurssin verkko-opetukseen liittyvää interaktiodataa kerätään tutkimustarkoitukseen. Tavoitteena on validoida tehtävien vaikuttavuutta. Dataa verrataan kurssin suorittamisen yhteydessä kertyviin suorituspisteisiin ja mahdollisesti muilta vastaavalla ilmoituksella varustetuilta kursseilta saatuun dataan.

    Tiedon turvallinen hallinta ja anonymisointi toteutetaan yleisten hyvien käytäntöjen mukaan. Kerätty tieto ei sisällä mitään mitä ei normaalistikin MyCoursesin käytön yhteydessä tallentuisi, sitä vain tarkastellaan nyt tarkemmin. Tietosuojaseloste, joka kuvaa asiaa tarkemmin, löytyy täältä. Jos haluat lisää tietoa tutkimuksen luonteesta, ota yhteyttä tiedon kerääjään: Matti.Harjula@aalto.fi



    • Lyhyt yhteenveto/kommentti kurssin tuloksista ja opiskelijapalautteesta.

    • Tässä alustavat arvosanat. Opiskelijanumeron jälkeinen sarake on kahdella eri tavalla lasketuista arvosanoista parempi. Laskareiden "laskennallinen maksimi" on 102 (kaikki tavalliset = 92 + puolet luentotehtävistä = 10), joka on skaalattu kertoimella 40/102 muotoon "max = 40". Kokeen viiden parhaan tehtävän pisteet on skaalattu kertoimella 2 muotoon "max = 60". Nämä on laskettu yhteen (ja lisätty palautepiste), jolloin saadaan kurssin kokonaispistemäärä "max = 100+1". Laskaripisteet näkyvät aikaisemmin julkaistussa taulukossa.

      Arvosanarajat kurssin kautta:

      29: 1
      44: 2
      59: 3
      74: 4
      89: 5

      Arvosanarajat pelkällä tentillä (palautepiste vaikuttaa vain kurssilla):

      12: 1
      15: 2
      20: 3
      25: 4
      30: 5

      Kokeen arvosteluun tutustuminen ke 15.11. klo 13-14 (M227 tai pekka.alestalo@aalto.fi). Arvostelusta voi toki kysyä myöhemminkin, mutta tulokset lähtetään opintorekisteriin viimeistään to 16.11.


    • Taulukossa laskarit on skaalattu 40 pisteeseen ja tentin 5 parasta 60 pisteeseen, jolloin max = 100 + palautepiste.

      Lopulliset arvosanat julkaistaan ensi viikolla, mutta tässä vaiheessa voidaan todeta, että 30 p riittää arvosanaan 1 ja 89 p arvosanaan 5; muut rajat noin 15 pisteen välein. Lopulliset rajat voivat kuitenkin olla hieman näitä alempana. Kannattaa myös muistaa kurssitentin uusimismahdollisuus joulukuussa.

      Tentin arvosteluun tutustuminen ke 15.11. klo 13-14, M227.

      Kirjoitan ensi viikolla lyhyet kommentit kurssipalautteesta jms.

    • Pisteet tehtävittäin. Arvosanat ilmoitetaan myöhemmin, koska niitä täytyy kalibroida rinnakkaisen kurssin kanssa (sama tentti). Keskiarvo 16,0 ja tehtäväkohtaiset keskiarvot viimeisellä rivillä. Pistejakauma seuraavassa kohdassa.

    • Tentin pistejakauma (pyöristetty ylöspäin), max = 6*6 = 36.

    • Lyhyet vastaukset/ratkaisut Maplella.