Kirjoita lyhyt (500-1000 sanan; ei tätä pidempi!) essee organisaatiokulttuurin roolista johtamisessa. 

Voit pohtia mm. seuraavia kysymyksiä: Mitä organisaatiokulttuuri on? Millaisia mahdollisuuksia organisaation johdolla on vaikuttaa organisaatiokulttuuriin suoraan tai välillisesti? Mitä hyötyä organisaatiokulttuuriin vaikuttamisella voidaan tavoitella ja millaisia rajoitteita tällä vaikuttamisella on.

Kiinnitä erityistä huomiota seuraaviin asioihin:
  • Tekstisi rakenne: rakenna esseesi tietoisesti argumenttisi ympärille: pohdi jokaisen kappaleen tehtävä, oikea asema esseessä ja pääviesti ja varmista että kappaleista rakentuu looginen kokonaisuus. Voit virkistää muistiasi asiasta esim. Harvard Writing Centerin ohjeista.
  • Argumentointi: käsittele aihetta 2-3 keskeisestä (ja kurssiaineistoon perustuvasta) näkökulmasta, pohdi näiden näkökulmien tulkintaa kulttuurista ja sen roolista, ja tuo ilmi näiden näkökulmien ajatukset kulttuurin roolista organisaatioiden johtamisessa.
  • Perustelut: perustele esittelemäsi väitteet hyödyntäen kurssiaineistoa sekä halutessasi myös muuta tieteellistä materiaalia (esim. kurssikirjasta ja luentokalvoista löytyvät viitteet).
  • Oma analyysi ja johtopäätökset: Sisällytä esseeseesi myös omaa pohdintaasi näiden näkökulmien yhteyksistä ja hyödyllisyydestä kulttuurin ymmärtämisen tai johdon toiminnan pohjana. Erota oma pohdintasi ja aineiston käyttö toisistaan selkeästi.
Huomioi myös tieteellinen viittauskäytäntö: viittaa käyttämiisi lähteisiin johdonmukaisesti, sopivaa akateemista viittaustapaa noudattaen. Suosittelen esimerkiksi Harvard-viittausjärjestelmän opettelua jo opintojen alkuvaiheessa (tämä on management-aloilla tyypillinen viittaustapa; voit hyödyntää myös toista, tutumpaa viittausjärjestelmää kunhan pysyt johdonmukaisesti yhdessä käytännössä). Liitä esseeseesi valitsemasi tyylin mukainen lähdeluettelo.

Essee palautetaan MyCoursesin luentotehtäväsivulle, Turnitin-palautelaatikkoon pe 13.11. 23:59 mennessä.

Last modified: Thursday, 5 November 2020, 7:08 PM