Tämän tehtävän tavoitteena on tuottaa oppijalle omakohtainen kokemus sähköiseen tenttihuonetenttiin osallistumisesta. Tässä tehtävässä valitset itse luettavaksesi yhden kurssimateriaaleista tai lisälukemisto-sivulta löytyvän artikkelin (suosituspituus n 4-10sivua) ja osallistut sen jälkeen itse tunnin kestävään sähköiseen Exam-tenttihuonetenttiin.

Oman Exam-tenttikokemuksesi reflektointi on tärkeässä roolissa tämän tehtävän suorittamisessa, pysy siis valppaana koko tehtävän ajan: herättääkö tenttiin valmistautuminen tai tentissä käyminen oivalluksia? Mitä haasteita tai mahdollisuuksia sähköisiin tentteihin liittyy? Millaisia epävarmuustekijöitä prosessiin liittyy? Kuinka luottamus, tenttivilppi tai plagiointi mielestäsi liittyvät tenttimiseen? Kuinka tentti voi ohjata opiskelijan oppimisprosessia? Milloin tentti on pakko järjestää? Onko tentin aina oltava tentti tai voitaisiinko puhua esimerkiksi kontrolloidusta osaamisen osoittamisesta tai tehtävän suorittamisesta?

Tämän tehtävän suorittamisen ohjeet:
1. Valitse artikkeli ja lue se.

2. Varaa itsellesi tenttiaika: https://exam.aalto.fi/enroll/exam/10449?code=PED-131.C , jos sinulle ei vielä ole lisätty opiskelijaroolia Exam-järjestelmässä, lähetä viesti exam@aalto.fi jotta pääset varaamaan  oman tenttiajan opiskelijaroolilla.   Opettaja-roolilla tenttiajan varaaminen ei onnistu

3. Käy Exam-tenttihuoneessa suorittamassa sähköinen tenttisi.
Palautat tämän tehtävän Exam-tenttijärjestelmään tenttisi päätteeksi.  Tentin arviointi HYVÄKSYTTY/HYLÄTTY

Tehtävän arviointirubriikki:

Arviointirubriikki Hyväksytty/Hylätty kriteerit


Tämä tehtävä liittyy tämän kurssin osaamistavoitteeseen:

...kehität opettajuuttasi muodostamalla oman lähestymistapasi arviointiin. 

...opit valitsemaan tarkoituksenmukaisia arviointimenetelmiä, jotka ovat linjassa kurssin oppimistavoitteiden kanssa ja tukevat oppimista ja opetusta.
Last modified: Thursday, 12 October 2023, 9:52 AM