Topic outline

  • Opintojakson voi suorittaa osallistumalla luentokurssille ja kurssitenttiin tai pelkällä tentillä. Luentokurssin kokonaisarvostelussa 40 % pisteistä tulee laskuharjoituksista ja 60 % kurssitentistä. Tentissä arvosana määräytyy vain koepisteiden perusteella. Tentteihin ilmoittaudutaan aina erikseen Sisussa, mutta kurssille (eli laskuharjoitusryhmään) ilmoittautuminen sisältää myös kurssitentti-ilmoittautumisen.

    Luennoitsija on Pekka Alestalo (pekka.alestalo@aalto.fi)

    Pääassistentti: Osama Abuzaid

    Kurssitentin paikka ilmoitetaan aikanaan tällä sivulla. Samalla sivulla on myös lomake, joka täytyy täyttää koetta koskevien erityisjärjestelyjen (lisäaika jms.) osalta. Täytä lomake, vaikka olisit lähettänyt aiheesta sähköpostia jo aikaisemmin.

    • Opiskelijanumeron jälkeen tehtäväkohtaiset pisteet ja arvosana. Laskuharjoituspisteiden vuoksi tenttipisteet ja arvosanat eivät ole suoraan vertailukelpoisia. Mahdolliset tiedustelut pekka.alestalo@aalto.fi

    • Lyhyet ratkaisut/vastaukset Maplella.

      Huom: Ratkaisuissa oli pieniä "painovirheitä", jotka nyt korjattu:
      1. Tehtävässä kysyttiin x-koordinaattia eikä y-koordinaattia.
      4. Yhteen Maple-käskyyn oli jäänyt kopioinnissa \(g_x\), joka olisi pitänyt vaihtaa \(g_y\):ksi. Yllättäen tämä ei vaikuttanut laskujen lopputulokseen ja vastaus oli oikein.
      6. Kulmaintegraalin yläraja on koko ympyrälle \(2\pi\) eikä \(\pi\).

      Pahoittelut sekoilusta.

    • Esimerkkinä vuoden 2020 kurssin tentti.

      Huom: Aaltolaisille-sivulla on pari muuta vanhaa tenttiä.