Topic outline

    • Tehtävät

      Kurssilla on kolmenlaisia tehtäviä:
      • "Harjoitustehtäviä", joita lasketaan pääasiassa laskuharjoitustilaisuuksissa. Näistä ei jaeta laskuharjoituspisteitä ja mallit julkaistaan laskuharjoituskierroksen päätyttyä.
      • "STACK-tehtäviä", jotka lasketaan MyCoursesiin allaolevissa tehtävälaatikoissa.  Näistä jaetaan 2 laskuharjoituspitettä per viikko (1 per tehtävä). Tehtävät ovat satunnaisesti generoituja, eikä niihin ole malliratkaisuja.
      • "Kotitehtäviä", joita on kahta tyyppiä:
      1. Alkuviikolla paperille laskettavia, jotka palautetaan MyCoursesiin kyseisen viikon sunnuntaihin klo 23:59 mennessä, jonka jälkeen opiskelijat vertaisarvioivat kahden muun opiskelijan palautukset malliratkaisussa annetun pisteytysohjeen mukaan keskiviikkoon klo 23:59 mennessä. Näistä jaetaan 3 laskuharjoituspistettä per tehtävä.
      2. Loppuviikolla matlabilla tehtäviä, jotka palautetaan MyCoursesiin n. kymmenen päivän päästä tiistaina klo 23:59 mennessä. Kurssiassistentit arvioivat nämä tehtävät ja jakavat 3 laskuharjoituspistettä per tehtävä.

      Palautuksia ei oteta vastaan sähköpostitse. Sekä vertaisarvioitavat tehtävät että Matlab-tehtävät arvostellaan pistein 0-3 ja molempia on kurssin aikana viisi kappaletta (= viisi ensimmäistä viikkoa).

      Joka viikko on lisäksi kaksi yhden pisteen arvoista Stack-tehtävää, jotka tehdään seuraavan viikon tiistaihin klo 23.59 mennessä. Nämä tehtävät löytyvät alempaa tältä sivulta. Mihinkään harjoitusten määräaikoihin ei myönnetä jälkikäteen pidennystä.

      Poikkeuksena aikatauluissa: Viimeinen Matlab-tehtävä ja viimeinen Stack-tehtävä palautetaan 6. viikon sunnuntaihin klo 23.59 mennessä.

      Yhteensä laskuharjoituksista voi siis saada 6*2 + 5*3 + 5*3 + 1 = 43 pistettä. Harjoituspisteet näkyvät arvioinnit-välilehdellä. Yhteispisteet lasketaan kaavalla Summa(Stack) + Summa(Matlab) + Summa[(Kotiteht.xx) * (Vert.arviointi XX)], missä Vert.arviointi XX on yksi tai nolla sen mukaan, onko antanut kotitehtävän xx vertaisarviot. Palautepiste lisätään kurssin lopuksi.

      Kurssilla on 11 harjoitusryhmää, joista H08 ja H10 järjestetään etänä. Suurin osa laskuharjoitusajasta lasketaan tehtäväpaperin tehtäviä. Harjoitusajat ja tilat löytyvät SISU:sta.

      Etäharjoitusryhmiä varten on perustettu keskustelukanava (stream) C1420 Fourier löytyy laskutuvan zulipchatista (https://laskutupa.zulip.cs.aalto.fi). Klikaamalla "add streams" saa lisättyä kurssin streamin omaan näkymään. Aiheet kannattaa nimetä tehtävien mukaan seuraavasti: Aihe ht 1.1. vastaa harjoitustehtävää 1.1, kt 1.1. kotitehtävää 1.1 ja stack 2.1. toisen kierroksen ensimmäistä stack-tehtävää. Toki myös muita aiheita voi käyttää, jos juttu ei liity erityisesti mihinkään tehtävään.

      Harjoitusassistentit
      Ryhmä
      Assistentti
      H01
      Eljas Toepfer
      H02 Antti Haavikko
      H03 Niko Savola
      H04 Ville-Eemeli Kovanen
      H05 Topi Kuutela
      H06
      Antti Immonen
      H07 Ville-Eemeli Kovanen
      H08 (etä)
      Leo Laitinen
      H09 Leevi Korkeala
      H10 (etä)
      Antti Immonen
      H11 Milla Laurikkala
      Kaikki sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@aalto.fi, poikkeuksena antti.h.immonen.

    • Stack-tehtävät

      Kysymyksiin saa yrittää vastata niin monta kertaa kuin haluaa. Vastaamismahdollisuus päättyy, kun kierroksen sulkeutumisaika koittaa tai kun valitaan "Palauta kaikki ja lopeta" / "Submit all and finish". Määräajat ovat tiistaisin klo 23.59, paitsi 6. kierros, joka on sunnuntaina klo 23.59.

    • Kotitehtävät

      Vertaisarvioitavat kotitehtävät

      Tähän palautetaan viikoittainen kotitehtävä vertaisarvioitavaksi. Tehtävä arvioidaan yhden pisteen tarkkuudella asteikolla 0-3p. Tehtävästä saa pisteet vasta, kun on arvoinut kahden muun opiskelijan palautukset. Tehtävien palautusten määräajat ovat sunnuntaisin klo. 23.59 ja vertaisarviointien määräajat keskiviikkoisin klo. 23.59. Tarkista hyvissä ajoin ennen määräaikaa, että palautuksesi on todella tullut perille MyCoursesiin. Sähköpostilla lähetettyjä palautuksia ei arvostella.

      Matlab-tehtävät

      Matlab-tehtävät palautetaan tässä pdf-tiedostona (1 tiedosto per kotitehtävä). Palauta käyttämäsi koodi ja sen tulostamat kuvat. Tehtävänannot löytyvät viikoittaisista laskuharjoitusmateriaaleista. Määräajat ovat tiistaisin klo 23.59, pl. viimeinen joka on 6. viikon sunnuntaina klo 23.59.

      Tee tehtävät Matlabin editorilla (new script) ja käytä pdf:n julkaisuun publish-toimintoa. Näin saat sekä koodin että kuvat helposti yhdelle tiedostolle.