Osion kuvaus

  • Laskuharjoitukset perjantaisin klo 12.15-14.00. Ensimmäinen laskuharjoitus on perjantaina 16.9. klo 12.15 luokassa U257. Huomioi, että harjoitukset pidetään eri luokissa kurssin aikana. Tarkista kunkin viikon luokka MyCoursesissa.

    Kurssilla käytetään laajasti MATLABia ja etenkin sen Simulink-ympäristöä. Aalto-yliopiston MATLAB-lisenssi sallii opiskelijoiden käyttää ohjelmaa maksutta myös omalla koneella. Tämä edellyttää Mathworks-tilin luomista aalto-sähköpostiosoitteella. Ohjeet MATLABin asennukseen kotikoneelle: https://download.aalto.fi/student/Matlab/Matlab_TAH_for_Students_home.pdf

    Joka viikko julkaistaan itsenäisesti ratkaistava kotitehtävä, joka tulee palauttaa seuraavan viikon laskuharjoituksiin mennessä. Jokainen kotitehtävä arvostellaan skaalalla 0-2. Kotitehtävät palautetaan MyCoursesissa.

    Kunkin viikon laskuharjoituksissa on kaksi tehtävää, joihin opiskelijat tutustuvat etukäteen. Esiteltävien tehtävien numerot löytyvät kurssin MyCourses-sivun viikkoharjoitukset-osasta kunkin laskuharjoituskerran yhteydestä. Laskuharjoituksen alussa kerätään lista tehtävään tutustuneista opiskelijoista, jotka ovat valmiita esittämään tehtävän ratkaisun muille opiskelijoille ja toisaalta valmiita kommentoimaan muiden opiskelijoiden esitystä. Listasta valitataan kullekin tehtävälle esiintyjä ja kommentoija. Jokaisesta tehtävästä, jonka opiskelija on valmis esittelemään, annetaan 2 pistettä.

    Kotitehtävistä ja esiteltävistä tehtävistä saaduilla pisteillä voi korvata tenttitehtäviä. Kotitehtäviä ja esiteltäviä tehtäviä on yhteensä 11 viikolla ja niistä voi saada maksimissaan 12 hyvityspistettä. Hyvitys skaalataan kaavalla

    min(sum(pisteet)/4.5;12).

    Toisin sanoen täyden hyvityksen saa, kun on saanut täydet kotitehtävä- ja esittelytehtäväpisteet 9 laskuharjoituksesta.

    Jos kurssi suoritetaan ilman tenttiä, ei yllä olevaa kaavaa sovelleta, vaan pisteemäärä suhteutetaan maksimiin (66) ja tämä muodostaa 50% kurssin kokonaispisteytyksestä.